Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szép napot Gondolom már 1000x...

Szép napot Gondolom már 1000x le rágott csont, de azért ide írok én is hátha idő közben valaki elő áll a jó ötlettel?! Vakondokot a kertből hogy a fenébe lehet ki űzni?

Figyelt kérdés

Már 2-3 éve küzdök azzal hogy a kertem (ami mellesleg már csak füvesített terület,pár gyümölcsfával) Ne nézzen ki csatatérként :((

Amikor rendszeresen szántották műveltük gyomirtóztuk stb.. Akkor is volt benn vakondok.

Azóta viszont hogy füvesítve lett mint ha meg 10x eződtek volna!! Úgy kell el képzelni hogy 1 Nm területen van 6-7 túrás!! nem vicc! hétvégén el gereblyézem próbálom egységessé tenni 2 nap múlva ismét ugyan úgy néz ki :((

Púp hátán púp :-(

Jöhetnek az ötletek:

2019. jan. 23. 10:38
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%
Kimaradt, hogy állítólag az is jó, ha petróleummal (más átható szagú anyaggal) átitatott rongyot dugsz a vakondtúrás közepébe. A te esetedben nem kell minden kupacba, mert ezek járatok összefüggnek egymással! Kifinomult szaglás miatt elkotródik a vakond. Viszont - fennáll a környezetszennyezés veszélye, amiért bírság jár/-hat...
2019. jan. 24. 10:09
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

#9.vagyok nekem 400 m² a kert,kb. fele füvesített,a másik része konyhakert. Elsősorban a lótetűkkel küzdöttem évekig, erre kerestem megfelelő megoldást, ami környezetbarát és hatékony. Véletlenül találtam rá erre a pelletre. Az első évben csak a konyhakertben használtam, természetesen beástam, és a palánták ültető gödrébe is szórtam. Erre elhasználtam egy zsákkal.

A második évben vettem észre, hogy a füves területen is lényegesen kevesebb a vakondtúrás, mint az előző években, így lecseréltem a gyeptrágyát és tavasszal már a pelletet használtam. Érdemes a gyepszellőztetés után kijuttatni, mert könnyebben és mélyebbre jut. A hatását csak akkor fejti ki, ha tényleg nagyon alaposan belocsoltam, de nekem működik. Az is lehet, hogy azért, mert nincs táplálék a földben, mert a lótetűk és pajorok eltüntek, vagy legalábbis nagyon gyérült a kártételük. Szóval ez évente 2- 2,5 zsák. Nem olcsó, és időben el kell kezdeni beszerezni, mert nem mindig kapható, ezenkívül rettenetes szaga van, de a hatását tekintve nekem ez vált be a legjobban. Engem még az is jó érzéssel tölt el, hogy az egyébként védett , és nagyon hasznos vakondot nem pusztítja el, csak költözésre ösztökéli.

2019. jan. 24. 11:24
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2019. jan. 25. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!