Szép napot Gondolom már 1000x le rágott csont, de azért ide írok én is hátha idő közben valaki elő áll a jó ötlettel?! Vakondokot a kertből hogy a fenébe lehet ki űzni?
Már 2-3 éve küzdök azzal hogy a kertem (ami mellesleg már csak füvesített terület,pár gyümölcsfával) Ne nézzen ki csatatérként :((
Amikor rendszeresen szántották műveltük gyomirtóztuk stb.. Akkor is volt benn vakondok.
Azóta viszont hogy füvesítve lett mint ha meg 10x eződtek volna!! Úgy kell el képzelni hogy 1 Nm területen van 6-7 túrás!! nem vicc! hétvégén el gereblyézem próbálom egységessé tenni 2 nap múlva ismét ugyan úgy néz ki :((
Púp hátán púp :-(
Jöhetnek az ötletek:
azt a karbid dolgot már próbáltam de rész megoldás csak!
Bár nem minden lyukba tettem mert annyi karbit a földön nincs :P
De a lényeg kb 1 hét és ismét elő jöttek :((
Nekem valami végleges vagy hosszútávú ötlet kéne !
(Aszfalt,beton, Stb.. nem játszik ) :-))
Nekem beváltak a napelemes vakondriasztók, igaz sókal többet raktam ki mint amennyit a leirás alánlott.
De párzási időszakban csinálhatsz bármit, a szerelmes vakond az túr. 😃
Jav. Sokkal többet.
Idióta telefon.
Nekem egy egészen más problémát kellett megoldani a kertben, de mellékhatásként a vakondok is eltűntek. Úgyhogy jó szívvel ajánlom.
Üdv
9/9 től kérdezném:
mekkora a kerted ? mennyi anyag kellett ? és a kijuttatás módja mi volt ?
(csak ki szórtad be locsoltad és kész ? , vagy be kellett ásni ?? )
kösz
Kipróbált és bevált módszer, gondolom, nálad is beválik:
Áss be a talajba üvegpalackokat úgy, hogy a szájuk 1-2 cm-t kiálljon a földből, hogy ne kerüljön bele szemét, föld. A szél berezegteti az üveget (fütyül), amit a vakond (nem vakondok!) füle nem bír elviselni és elköltözik. Úgy tudom, hogy egy boros-, sörösüveg befed 3x3 méteres területet. Oldjad meg a fűkaszálást, hogy az üvegek ne sérüljenek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!