Lehet tűztövis sövény alá gyomirtót tenni ami csak a fűvet irtja ki? Nem sima fű hanem a magasra növő, föld alatt nagyon gyorsan terjedő úgynevezett gyötény vagy szulák. Természetesen a tüskéktől gyomlálni nagyon nehéz és pillanatokon belűl újra nő.
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, de azt hiszem rosszul tettem fel a kérdést. Most világosítottak fel hogy az egy másik növény csak rosszul tudtam a nevét. Szóval ez egy magas fűféle azt hiszem tarack a neve. Magasra nő és nagyon terjed. Próbálom gyomlálással de 2 hét után megint kb. 20 centi.
Nagyon örülnék egy újabb válasznak. Elnézést. Nem vagyok egy gyakorlott kertész.
Ja, így már más.
Létezik olyan gyomirtó, ami csak az egyszikűeket viszi, pl. nekem Pantera van itthon. A mezőgazdasági boltban ajánlanak majd valamit.
De ha kiirtod a tarackot, akkor kétszikű, méteres gazok fognak helyette nőni, azok sem jobbak.
Mindenképpen érdemes volna a tűztövis alját levagdosni, hogy fűnyíróval vagy motoros kaszával aláférj, és akkor a tarack helyett lehetne gyepet tenni.
Köszönöm a választ. Azt hiszem a Panterát fogom kipróbálni mert kerítés helyett ültettük a sövényt. A magas kétszikűeket most is kihúzom, azzal inkább elboldugolok.
Mégegyszer köszönöm.
Bukor Éva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!