Hogy fogják az illegális kerti kutakat ellenőrizni a hatóságok?
A szomszéd bejelentéseket komolyan veszik?
Mi szerencsére jóban vagyunk a szomszédokkal, és mindegyiküknek van fúrt kútjuk.
Csak vicceltem, persze minden viccnek van alapja. :-)
Nem tudom, nekünk is van egy fúrt kutunk, nem használjuk, néha a szomszéd locsol belőle.
Most mit kellene vele csinálnom? (a kúttal, nem a szomszéddal)
Azt hiszem itt félre értés van .Nem az udvarokban található,ki tudja hogy hány éve ásott kutakról van szó.
Kiderithetetlen lenne,kik voltak a kútásók akkoriban,meg erre nem is lenne aparátus .
Biztos nem ástak le addig,hogy kvarc vízet találjanak .
Ellenben több kertészettel ,más növénytermesztéssel foglalkozó őstermelő,vagy magán vállalkozó fúratott 80 m nél is mélyebb kutakat,melyből naponta több 10 m3 t használ öntözésre .Ezeket a kutakat kell legazilálni.
Igen, akarták ezeket a változásokat, de az Alkotmánybíróság közbeszólt.
Jelenleg mindenféle elképzelhető kutat engedélyeztetni kell, amennyiben jelenleg nincs engedélye. Ha 500 éves kút, azt is. Nem a készítő a lényeges, hanem a jelenlegi tulajdonos, őt fogják meg.aszni, ha nem engedélyezteti, és valaki feljelenti.
Ez a nem egészen 3 hetes válasz egész pontosan fogalmaz, első bekezdés végén a vastagon szedettet olvasd:
A gazdasági vagy ivóvízcélú, meg 80 m-nél mélyebb, stb. kutaknál csak annyi a különbség, hogy ott szakhatósági engedély is szükséges. Az egyszerű kis kerti öntözőkutak engedélyezését viszont az önkormányzat végzi, minden szakmai hozzáértés nélkül, csak adminisztrációs szempontból, hogy később mégiscsak meg lehessen adóztatni ezeket.
Szerintem főleg a feljelentésekre fognak alapozni, ezen felül a hírek szerint műholdképekre, de ez csak bizonyos mértékig használható módszer, és ember se lenne rá elég, hogy alapos munkát végezzenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!