Kezdőoldal » Otthon » Kert » Köcsögfa, mint kerti dísz?

Köcsögfa, mint kerti dísz?

Figyelt kérdés

Engem érdekelnek a népművészeti dísztő jellegű elemek a kertben.

Nagymamámnál emlékszem, még élt a szokás, hogy száradó köcsöggel aggatták teli a kerítést vagy a faágakat. (Emlékszem, 4-5 évesen még azt hittem, hogy a köcsög is a fán terem, mint az alma vagy a szilva, mert mindig onnan szedték le.)

Kíváncsi lennék, ha valaki dekorációs jelleggel szeretne köcsögfát telepíteni a kertjébe, annak milyen követelményei vannak?

Én leginkább a vihartól, a jégesőtől tartanék, mert adott esetben ripityára zúzhatja a köcsögöket a fán. Ezért gondolom minden nagyobb vihar alkalmával be kell szedni őket a fáról.

Kérdés még, ha nincs a kertben elhalt fa, milyen mesterségesen kialakított köcsögfát volna érdemes beszerezni?

(Szeretném kérni, ha lehet, tartózkodjunk minden "vicces kedvű", ízléstelen, közönséges, "szarkasztikus" megnyilvánulási formától. Ha lehetne kérni, csak normális, kulturált válaszok legyenek.)

2018. szept. 18. 10:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Tedd ki nyugodtan, semmi bajuk nem lesz. Ha akkora vihar lenne ami egy köcsögöt szétszed akkor hidd el, nem az lesz bajod, hanem hogy hol van a házad. Köcsögfát meg az első erdőben találsz. Vágd ki, szedd le a héját és impregnáld.
2018. szept. 18. 11:21
 2/8 A kérdező kommentje:

# 1

Igazából hasonlóra én is gondoltam. Csak kérdés, hogyan kell a fát rögzíteni a talajba úgy, hogy stabil maradjon? Nem vagyok túl ügyes, ezért inkább ragaszkodnék a szigorú előírásokhoz és útmutatókhoz.

Van valahol a neten használható "köcsögfa készítési útmutató" (akár angol nyelven is)?

2018. szept. 18. 11:44
 3/8 anonim ***** válasza:

2

Ez valami vicc?!

2018. szept. 18. 11:48
 4/8 A kérdező kommentje:

# 3

Micsoda? Az hogy hogyan kell kivágni egy fát és impregnálni megfelelő módon? Vagy hogy hogyan kell a fár rögzíteni a földben úgy, hogy stabil legyen és ne dőljön el, miután teli lett aggatva kicsi agyagedényekkel (kis köcsögökkel)?

Nem értek egyenlőre sem az impregnáláshoz, sem a megfelelő rögzítéshez. Ezért kértem útmutatót.

2018. szept. 18. 11:58
 5/8 anonim ***** válasza:

4

Az angol nyelvű köcsögfa szakszerű útmutató ...

Google: fa impregnálása.

Józan paraszti ész: mélyre ásod, nem dől ki.

Józan paraszti alapész: drótozod, nem veri le a köcsögöt a csudálatoss műalkotásról a szél.

Még mindig nem tudom elképzelni, hogy ez nem vicc.

2018. szept. 18. 12:04
 6/8 A kérdező kommentje:

# 5

Tisztelt válaszoló, csak egy kérdés. Melyik oldalon találtad ezt az útmutatót?

2018. szept. 18. 14:29
 7/8 anonim ***** válasza:
Követelményei? Miért lennének követelményei egy kerti "műalkotás" létesítésének? Úgy csinálod, ahogy akarod, bár inkább ne akard... Minek kell egy kertet elcsúfítani ilyen ízléstelen, funkciónélküli, röhejes, proli műtárgyakkal, sose értettem... [link]
2018. szept. 18. 21:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Akácfa kell neked, azzal semmit sem kell csinálni. Leásod 1 méter mélyre, s teheted rá a köcsögöket.

Köcsögöt pedig itt tudsz venni: https://www.youtube.com/watch?v=nsdluotjuXo&t=3s

Amúgy nagyon túltolod a dolgokat. Nem mondták még?

2018. szept. 19. 21:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!