A fekete paprikám mikor válik feketévé?
Tavaly augusztusban a Margit-szigetről hazahoztam egy fekete díszpaprika termését-azaz a paprikáját. Az EGÉSZ növény fekete volt, a szára, a levelei, a termése. Idén tavasszal elültettem a magjait, és szépen ki is kelt egy, most van egy kicsike, nagyon szép palántám. Ami azonban zöld, és köze sincs a feketéhez.
Az lenne a kérdésem, hogy mikor lesz ő fekete? Még kell neki idő vajon, vagy egyáltalán nem lesz már fekete?
Megjegyzem, hogy miután kiraktam a kertbe (azelőtt a rossz időben a szobámban volt), gyorsabban nő, most a napokban szépen megnyúlt. De előtte mintha a szára sötétebb lett volna (amíg a szobámban volt).
Természetesen ha zöld marad, nem fogom kidobni, ugyanolyan gondozásban részesül majd, mint eddig, csak ha már egy full fekete paprikát ültettem el (elvileg) akkor "elvárom", hogy a palántám is az legyen :D
"ha már egy full fekete paprikát ültettem el (elvileg) akkor "elvárom", hogy a palántám is az legyen :D"
Ne várd. Nagy valószínűséggel hibrid paprika volt. Hibridek magját nem lehet tovább szaporítani. Kikel, de nem fajta azonos. A termés nem lesz azonos az előző évben szedett terméssel. Ezek magjának meghagyása és elvetése után kikelő növény nagy valószínűséggel vagy az anya, vagy az apa növényre üt vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!