Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha a kerteb beültetem valamive...

Ha a kerteb beültetem valamivel a termését leadhatom valahol?

Figyelt kérdés
Van két kertem nem olyan nagyok ezért nem lenne óriási munka.Ha teleültetem egy fajta zöldséggel akkor le lehet adni valahová?Természetesen nem vagyok őstermelő.
2018. aug. 26. 14:55
 1/4 anonim ***** válasza:
86%

Természetesen ki kell váltanod az őstermelői igazolványt ahhoz, hogy legálisan eladhass egy szem krumplit vagy egy szál répát.

"Leadni" már nem nagyon lehet. Egy-két helyen létezik még felvásárlás, de nagyon ritka dolog. Ilyen a szocializmusban volt, hogy felvásárlók átvették a magánszemélyek által termelt dolgokat.

Azt teheted, hogy kevés növényből termelsz nagy tételt, és felhordod a nagybani piacra, vagy ha kisebb tételeket termelsz, akkor környékbeli zöldségeseknek próbálod eladni. (A legtöbb nem foglalkozik ilyesmivel, inkább a nagybaniról vásárol drágábban.)

2018. aug. 26. 16:55
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak az őstermelőire van szükségem hogy ezzel tudjak foglalkozni?
2018. aug. 26. 18:16
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen. Nem nagy összeg.

600 E alatt adóbevallást se kell csinálni róla.

2018. aug. 27. 05:17
 4/4 anonim ***** válasza:

"leadhatom valahol?"

Az eladási lehetőségeket neked kell felderíteni és bejáratni. 40 éve leadtad az ÁFÉSZ-nál. Minden évben. Ma meg az idén megveszi tőled, valaki, aki jövőre csődbe megy, és keresned kell másik felvásárlót.

2018. aug. 27. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!