Hogyan kezdjem el a virágtermesztést?
Figyelt kérdés
Szeretnék belefogni a virágtermesztésbe de nem tudom hogy kezdjem.Fóliasátorban szeretnék többféle cserepes virágot pl:muskátli,liliom,büdöske.De lehetne krizantémot is vágottan minden szenteke az nagyon felkapott.Milyen engedélyek szükségesek?Ha esetleg van egy megbízható webáruház ahonnan tudom rendelni a magot/hagymát akkor azt se tartsátok magatokba!
Ha esetleg van köztetek virágtermesztő akkor elmesélheti a kezdeteket nekem.
2018. aug. 22. 22:44
1/6 anonim válasza:
nagyjából ebben a sorrendben
könyvelő egyeztetés az adózásról
NAV adószám igénylés
Falugazdász őstermelői igazolvány kiváltás
2/6 anonim válasza:
Első sorban a kiszemelt virág termesztésének ismerete, legalább alapfokon. Tudjad, hogy milyen igénye van az egyes virágnak a talajra (könnyű, vályog vagy kötött talaj), fény-, hő-, tápanyag-, vízigény, továbbá betegségek és kártevők elleni védekezés, egyeznek -e az egyes virágok igényei, azaz lehet-e őket egy sátor alatt nevelni, kedvelik-e )eltűrik-e) egymás közelségét )vannak növények, amik nem maradnak meg egymás mellett!) hol értékesítheted (van-e akinek biztosan eladhatod és nem marad a nyakadon)? Ha ezeket nem ismered, ne fogj bele, mert félő, hogy ráfizetsz, de nagyon. Interneten sok mindent megtalálsz a növényekről, vagy vegyél szakkönyve/ke/t.
3/6 A kérdező kommentje:
Persze utánanézem azoknak a növényeknek a gondozásával kapcsolatban amiket szeretnék ültetni és meg tudom adni nekik amire szükségük van.De azt nem tudom hogy hogyan "építsek" fel vevőkört.
2018. aug. 26. 18:14
4/6 anonim válasza:
Az átvevőkör kiépítése minden gyártó és termesztő nagy kérdése, mert hiába termel vagy termeszt, ha nem tudja értékesíteni. Látogass meg virágüzleteket, gondolkozz a helyi piacokon való értékesítésen, esetleg nagybani felvásárlóknál érdeklődj (persze, ők alacsonyabb áron veszik át tőled, hiszen ráteszik maguk hasznát is, mielőtt az üzletekbe terjesztenék). Nem könnyű feladat az értékesítés! Sok szerencsét!
5/6 anonim válasza:
Ha lenne biztos felvásárlóm, vevőköröm bármit meg tudnék termeszteni...
Ennyi erővel a jövő heti lottószámokat is kérdezhetnéd.
6/6 A kérdező kommentje:
Azt is elmondhatod szívesen megnyerem!
2018. aug. 26. 21:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!