Kezdőoldal » Otthon » Kert » Van akinek teljesen bio...

Van akinek teljesen bio kertje van?

Figyelt kérdés
Teljesen permetezés mentes, semmi védőszer.
2018. aug. 22. 21:27
 1/6 anonim ***** válasza:
51%
Az is számít, ha csak pár nyeszlett, beteges gyümölcsfa van benne, meg derékig érő gyom? Garantáltan bio az egész kert, vagy 15 éve nem látott permetszert, műtrágyát, vagy gyomírtót.
2018. aug. 22. 21:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Nálunk igy van,mert kutyáim vannak ,ezért permetezek.Minden gyümölcsfa kukacos,a rózsák tetvesek.Ha már nem lesznek a kutyák,biztosan fogok védőszert használni.
2018. aug. 22. 22:56
 3/6 anonim válasza:
Igen van. A jövőben ezt még jobban szeretném kutatni, fejleszteni, esetleg innoválni. Hobbiként tartom számon, de később vállalkozást szeretnék indítani.
2018. aug. 22. 23:49
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem, de nem úgy van, hogy eldöntöttem, hogy ez bio kert lesz, amikor először elindult abba az irányba, hogy egyáltalán kert lett a pusztaságból, akkor még ez, hogy bio, mint fogalomnak, nem igazán volt jelentése. Nem permetezünk és ennyi!

Van szőlő, ép, egészséges, fent a dombon, így huzatos helyen van. Vannak gyümölcsfák, szilva, alma, kajszi, cseresznye, van pramper, paradicsom, paprika, virágok (bár nekem hó't egyforma gaz mind, nem tudom felsorolni). Soha semmi nem volt permetezve. Ez így van a ház körüli "kertben", ami inkább udvar (500m2) és így a telken is (3000m2). Idén az almának jó éve van, nyári almafáról (1 fa) 260kg jött le. Egy kukacos sem volt közte. Cseresznye szintén jól zárt, májusi van, az nem igazán szokott kukacos lenni, de a júniusi között sem volt kukacos, annál azért színcsapdát bevetek, de permet nincs! Őszi almából lesz kb. 300-350kg, szilva, kajszi idén eléggé szerényen volt csak (ez az időjárás bűne), körtéből 2 fáról kb. 300kg-ot várok.

Én nem vagyok ennek szakértője, mert mint írtam nem érdekel, nem egy kitűzött cél eredménye az, hogy Bio a kertem, de én azt tartom logikusnak, hogy ez erősen függ a kert elhelyezkedésétől is, hogy egyáltalán kivitelezhető-e a "biokert", mennyire van légmozgás pl. Azt eltudom képzelni, hogy befolyásoló tényező, hisz régen is pl. a szőlőt igyekeztek olyan helyre ültetni, amit jól átjár a szél. A sok idétlen meg most a pincesorra építkezik s nyafog, hogy "itt mindig olyan huzat van". :)

2018. aug. 23. 14:05
 5/6 anonim ***** válasza:
53%

Nekem az van, azaz én nem vegyszerezek, nem gyomirtózom, nem permetezek és olyan helyen élek, ahol a légszennyezés sem nagyon van.

Igen,műkűködik, csak másféle hozzáállást és módszeeket igényel: magaságyásokat, növénytársításokat, talajtakarást, virágokat is a zöldségeskertbe, melyek bizonyos kártevőket űznek el, stb.

2018. aug. 23. 15:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Én is biogazdálkodást folytatok, konkrétan sz@rok.rá. A szomszédaim permeteznek, nekem meg bióóóóó.
2018. aug. 24. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!