Mit érdemes termeszteni 3000 nm-en?
Tudni kellene, hogy milyen a föld (agyagos? homokos?...stb)
De én tapasztalatból mondom neked, mert én is nagyon lelkesen próbálkoztam anno, hogy üzletileg nem éri meg.
Csinálj egy kis konyhakertet 100 m2-en, amennyi a szükségletetek, azt is bőven elég lesz ásni, trágyázni, palántázni, locsolni, gazolni, pátyolgatni.
A többi területre meg talajkedvelő gyümölcsfákat, de hagyjál az ingatlan körül kertnek, sütögetőnek, felállítható medencének, vagy kis tónak (amelyik vonzó neked) helyet.
Én is tapasztalatból tudok mondani tanácsot. Nekünk 2400 m2.
SEMMIT NEM ÉRDEMES! Főállású munka mellett meg főleg.
Add kölcsön a szomszédnak, én is így csináltam. Cserébe ellát zöldségekkel. És nem kell a gazzal sem törődnöm.
Első évben hatalmas elánnal terveztem, vetettem, majd le kellett kaszálni az egészet, mert a gaz győzött.
Egyébként hozzáértés nélkül meg végképp nem szabad semminek a termesztésébe belekezdeni.
Talán amit ajánlhatnék jó szívvel, az a milotai papírhéjú diófa telepítés az egész kertbe, gyorsan növő fajta, és nem kell permetezni, metszeni, elég csak közöttük lekaszálni a gazt.
Nekünk is van 5 óriás fa, és ősszel van vele sok meló, míg felszeded a diót, és a levelet összesepred, de tavaszig meg lehet pucolni, és a dióbélnek magas ára van. De ha nincs kedved pucolni, egészben is el lehet adni.
De ehhez befektetés kell, most ősszel lehet telepíteni a diófácskákat. Nem is tudom, mennyit érdemes ekkora kertbe, talán úgy 50 fa? Talán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!