Tudnátok nekem írni gyakran virágzó kaktuszfajtákat?
Már régóta gyűjtöm a kaktuszokaz, de nálam eddig még egy se virágzott, ezért valami könnyebben virágzó fajtát szeretnék venni legközelebb.
A neten nem találtam sokmindent róluk, ezért hozzátok fordulok.
Igen, a megfelelő tartás hiányzik nekik nálad. Ha régóta vannak kaktuszaid, utánanézhettél volna már a tartásuknak.
Először is: nem kell nagy edény nekik, mert abban lassan szárad ki a földjük, és fajra nem jellemző módon híznak. Nagyobb cserépbe ültetéskor ne legyen sokkal több a föld mennyisége, mint a kaktusztest 3-osa. De 1x-es földben is jól elvannak, ha kapnak tápoldatot néha.
Nyáron szabadban tartsd, havonta egyszer öntözd bőségesen.
Télen hideg, fagymentes helyen tartsd, és csontszárazon. Ha nincs világos helyed, akkor vaksötét pincében is lehet őket tartani, mert hidegben nem fejlődnek semmit, tehát nem károsodnak sötétben. (Viszont fényre kell szoktatni őket, mert sötét telelés után megéghetnek a napon.)
Ilyen módon tartva garantáltan virágozni fog a legtöbb.
Én nem sokat foglalkozom velük, idén talán 4 alkalommal öntöztem őket, egyszer tápoldattal, és kora tavasz óta folyamatosan van virágzó, most is több virágzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!