Bosh kobak körténket nem tudjuk mikor kell leszedni a fáról, meg kell e várni, hogy sárgább legyen és puha, vagy zölden kell leszedni és ládában érik meg?
Figyelt kérdés
Szeretnénk eladni, mert számunkra nagyon sok, de nem tudjuk mikor érdemes, puhán /félő, hogy hamar megromlik / vagy még zölden.Ugy tudjuk, hogy aug. végén érik.2018. aug. 6. 11:24
1/3 anonim válasza:
Amikor már barnás zöldes de még keményebb. Beérik utólag.
2/3 anonim válasza:
A pergamen színt kezdi felvenni -tárolásra.
Friss fogyasztásra, ha teljes felülete ilyen színű.
3/3 anonim válasza:
Ha zölden leszeded, akkor nem fog megérni, csak megfonnyad és zöld marad.
Amikor a kukacos példányok már kezdenek sárgásbarnák, puhák lenni, és az épek se olyan zöldek már, hanem kicsit barnásba hajlanak, akkor lehet szedni tárolásra.
De ha el akarjátok adni, akkor ilyen állapotban még nem veszik meg piacon. Friss fogyasztásra csak akkor veszik meg, amikor már szépen barnára ért. Aki piacon vesz körtét, az nem tárolgatni akarja, hanem azonnal enni. Még a szilvát se veszik meg úgy, hogy 3 napig tárolni kellene otthon a teljes érettségig. (Mi egész évben piacozunk, tehát sok éves tapasztalat van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!