Sütőtök tovább érik azután, hogy leszedtem? Még csak félig narancssárga, de a szára már elfagyott és megszáradt.
Valószínűleg nem fagy miatt száradt el a szára, hanem más miatt. De mindegy is.
A zöld is be fog sárgulni, de jó nem lesz.
A félig narancssárga ehetővé érik, de igazán jó az se lesz.
Azt meg lehet csinálni, hogy félig megsütve cukrot szórsz rá, és megvárod, hogy rákaramellizálódjon (ne égjen meg), úgy jobb lesz.
Vagy csinálj sütőtökkrémlevest, ahhoz így is jó.
De fagy miatt, nálunk már kb 2 hete voltak hajnali fagyok, 2-3 egymást követő napon.
Épp a tökön vettem észre, a levelek első nap csoffadtak lettek, aztán pár nap alatt totál elszáradtak.
Ahogy a tököt megláttam, szétnéztem a kertben, és a paprika, paradicsom, uborka is így járt. Azóta szerencsére jobb idő van, de a tököket már leszedtem. MIndössze 3 db termésem lett, ennél azért többre számítottam.
Az egyik szinte teljesen narancssárga, van egy közepes, de a legeslegnagyobb még zöld. Nem is nagy baj, mert faragni akarom, de jobban mutatna narancssárgán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!