Most még trágyázhatom az epret? Agro vitality komplexxel. Némelyik épp virágzik, van amelyiken már érik.
Éréskor permetezve már semmiképpen nem használnám. Beöntözésre, hogy a gyümölcsre ne menjen, még esetleg, ha fontos.
De nem jól néz ki az eper, vagy hogy jutott ez most eszedbe? Ha szép egészséges, akkor nem fontos tápoldatozni.
Ha a tövektől távol öntöd, akkor nem biztos, hogy a gyökerekhez jut érésidőben.
Először azt írod, hogy már vannak érett eprek, aztán meg hogy két héten belül nem ennétek belőle. Ezt találd ki, hogy van. Ha már érik, két hét múlva már nem marad rajta.
Ha jól néznek ki a növények, akkor nincs ok pocsékolni rá a trágyát, most már.
Ártani éppen nem árt, de szerintem nem is használ.
A rothadás nincs összefüggésben a tápoldattal, ill. hiányával. Inkább azzal, ha árnyékos helyen van és/vagy túl sűrű, akkor nem is fognak megnőni szemek. Ez ellen valami 3 napos botritisz elleni felszívódó szer kell. Jövőre pedig ritkítsd ki kora tavasszal, vagy már késő ősszel.
A pókok meg ugye rovarokat esznek, nem epret. Legalábbis, én a pókhálóba repülni még csak legyet láttam, epret egyet sem. A csigák szoktak epret enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!