Mikor eloszor kerteszkedtetek, sok minden termett a kertetekben?
Igen, sok dolog termett. De azért, mert nem azt csináltam, mint te.
Nem kapálós kertet kell létrehozni, hanem jó növénytárításokkal kell fokozni a termést, és fedni a talajt. Alig kellett locsolni, nem volt kapálás és volt termés. Nézz utána a neten!
3
Nem, csak ésszel csináltam, nem pedig "mindig is így szoktuk, mert azt így kell" alapon, mint sokan.
Ezért javaslom a kérdezőnek is, hogy nézzen mástechnikák után, hogy megkönnyítse a saját dolgát, mert nagyon meg lehet.
Ne haragudj, kérdező, de ha 60 m2 gondot okoz, akkor valamit nagyon nem jól csinálsz, hozzáértő ismerőstől kellene tanácsot kérned. 60 m2-en egyszerűen nincs annyi munka (ha mindent jól csinálsz), hogy heti 2x félóra alatt ne végeznél vele.
Szerintem az van, hogy egymás hegyére-hátára ültettél mindent, és emiatt négykézláb, szálanként kell kiszedegetni minden szál gyomot, mert kapával nem férsz közé. Így a növények sem kapják meg a nekik szükséges életteret, napfényt, vizet, tápanyagot, mert egymást ölik érte, terméshozás vagy lesz, vagy nem.
Látom, hogy mennyi mindent bezsúfoltál 60 m2-re, ebből gondolom.
Kapálni egyébként nem akkor kell, amikor már nem látszódik ki a növény a gazból, hanem amikor a gyom még csak 5 cm-es. Tehát 3-4 hetente ráérősen végigkapálod 30 perc alatt az egészet, egyszer sem hajolsz le, egy hét múlva a tövek mellett megmaradókat kihúzgálod szintén 30 perc alatt, és hetekig nem kell ezzel törődnöd. (A kettőt persze össze is vonhatod, csak a nagyon aprókat nehéz kézzel kihúzni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!