Miért lett ennyire igénytelen az ország?
Munkámnak köszönhetően sokat utazok Magyarországon, és szomorúan látom, hogy évről- évre egyre igénytelenebb az ország.
Emlékeim szerint 5-10 éve még szinte hetente- kéthetente vágták az útszéli földeken, parkokban a gazt és a füvet, most sok helyen nem is vágták még idén, mert helyenként 1,5- 2 méter magasra nőnek a gyomnövények.
A magántulajdonban lévő kerteket is sokfelé elborítja a gaz, a fű szintén magas, mert senki sem ápolja tulajdonát.
Én hetente lenyírom a kertemben (ami kb. 600m^2-es) a füvet, mégis igénytelennek érzem magam, mikor lassan már eltelt egy hét a legutóbbi fűnyírás óta és ránézek a kb. 10-15 cm magasra növő fűre.
Miért lett ennyire igénytelen az ország?
Nem feltétlen igénytelenség. Ha a tulajdonos idős, kisnyugdíjas, egyedül él, mert a gyerekei messze , vagy éppen külföldön laknak, nem tudja rendeben tartani a kertet. Segítséget nem tud megfizetni, de nem is ajánlatos idegent befogadni a házába.
Ausztriában, Németországban megtudják fizetni a segítséget,.
A fű (vagy a gaz) magasságából az igényességre következtetni kicsit túlzó egóra vall. Pláne egy egész ország igényességét/igénytelenségét kikövetkeztetni belőle.
Bezzeg Észak Koreában milyen szépen gondozott a fű. Igényes ország lehet biztos. Szerinted...
Aki ott lakik, az le szokta nyírni a füvet, nem? Errefelé mindig ez a helyzet. Aki soha nem jön (nyaralók vannak erre, aki alkalmilag jön, az szépen vágja a füvet, legalább időnként), az persze egészen más.
Nekem egy hónap, míg végzek az egész kerttel (persze akkor már kezdhetem újra), ez van. De ez így OK, egyes helyeken elég havonta vágni, a ház előtt idén hetente teszem, mert ott iszonyúan nő, nemcsak fű, hanem mindenféle.
Nem mindenkit zavar a 10 centis fű, szerintem az szép, a kicsi nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!