Villanyos fafűrésszel (Black and D) a konnektortól kb 150 m-re szeretnék fűrészelni. Érdemes lehet-e annyi hosszabbítót összedugnom, hogy működhessen?
Nekem a 2000 wattos elektromos kasza 80 méter hosszabbító végén nem problémázik. (20-30 méteres hosszabbítók)
Elméletileg gyengíti a vezeték a működési hatásfokot, de ha nem kell "csúcson" járatni, akkor próbáld.
Minél vastagabb vezeték minél kevesebb csatlakozóval lenne a legjobb.
És ne hagyd a kimaradó vezetéket tekercsben működés közben...
Egy aggregátor kölcsönzés nagyságrendileg 5000 Ft / nap. Jobban jársz ha ez egyszeri dolog, mert olcsóbb mint 150 m hosszabítót venni, az lenne vagy 50 000 Ft (sacc).
Áramfejlesztő, benzines 230 V, 2,2 - 4,4 KW
Nettó bérleti díjak /nap
1-5 nap: 4.000 Ft
6-15 nap: 3.500 Ft
16 naptól: 3.000 Ft
Ha többször is kell megérheti egy olcsóbbat venni (~50 000 Ft környéken).
40626 - Güde GSE 950 aggregátor, áramfejlesztő
Amúgy rákeresel 'aggregátor kölcsönzés' és a hozzád közelit kinézed.
A tekercsben hagyás meg sajnos valós veszély.
Elolvadt a hosszabbító, mint fagyi az aszfalton
Ha a hosszabbító-toldás mellett maradnál, akkor alternatív megoldásként javasolnám, hogy vegyél megfelelő hosszúságban megfelelő keresztmetszetű 2 vagy 3 eres kábelt (egyben !!), a két végre meg egy villásdugót ill. lengőkonnektort és szerelt össze egyetlen hosszú hosszabbítónak. Különálló hosszabbítók csatlakoztatásánál a csúszó érintkezésnél óhatatlanul ellenőrizhetetlen átmeneti ellenállás lép fel, ami a csatlakozásoknál hőfejlődést, a végponton meg feszültségcsökkenést okoz, azaz teljesítmény-csökkenést a fűrésznél.
Alaposan mérd fel azért előtte a munkamennyiséget, mert lehetséges, hogy egy akkumulátoros fűrésszel, netán egy kézifűrésszel (és karzsírral) is elvégezhető a munka gazdaságosan és olcsón.
Nagyon köszi!!! Akkumulátoros fűrészről még nem is hallottam.
Tavaly nyáron ugyanott kb hasonló mennyiségű munkát egy egyszerű kézifűrésszel, karzsírral oldottam meg. Megoldható. De, gondoltam, ha lehetne esetleg egyszerűbben (könnyebben)- mert sok meló volt, sok munkaóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!