Kezdőoldal » Otthon » Kert » Villanyos fafűrésszel (Black...

Villanyos fafűrésszel (Black and D) a konnektortól kb 150 m-re szeretnék fűrészelni. Érdemes lehet-e annyi hosszabbítót összedugnom, hogy működhessen?

Figyelt kérdés
2018. júl. 5. 07:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát lehet egyszerübb lenne egy aggregátort használni..
2018. júl. 5. 08:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem a 2000 wattos elektromos kasza 80 méter hosszabbító végén nem problémázik. (20-30 méteres hosszabbítók)

Elméletileg gyengíti a vezeték a működési hatásfokot, de ha nem kell "csúcson" járatni, akkor próbáld.

Minél vastagabb vezeték minél kevesebb csatlakozóval lenne a legjobb.

És ne hagyd a kimaradó vezetéket tekercsben működés közben...

2018. júl. 5. 08:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi - de aggregátort szerezni...(na, erre ötletem sincs, hogy honnan..)
2018. júl. 5. 09:43
 4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi, lehet,hogy megpróbálom (valójában még hosszabbítóm sincs annyi, de azt még könnyebben összszedem (innen-onnan)(talán)
2018. júl. 5. 09:47
 5/9 TappancsMancs ***** válasza:

Egy aggregátor kölcsönzés nagyságrendileg 5000 Ft / nap. Jobban jársz ha ez egyszeri dolog, mert olcsóbb mint 150 m hosszabítót venni, az lenne vagy 50 000 Ft (sacc).

Áramfejlesztő, benzines 230 V, 2,2 - 4,4 KW

Nettó bérleti díjak /nap

1-5 nap: 4.000 Ft

6-15 nap: 3.500 Ft

16 naptól: 3.000 Ft

[link]

Ha többször is kell megérheti egy olcsóbbat venni (~50 000 Ft környéken).

40626 - Güde GSE 950 aggregátor, áramfejlesztő

[link]

Amúgy rákeresel 'aggregátor kölcsönzés' és a hozzád közelit kinézed.

A tekercsben hagyás meg sajnos valós veszély.

Elolvadt a hosszabbító, mint fagyi az aszfalton

[link]

2018. júl. 6. 14:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!! - de akkor már nem lenne egyszerűbb egy benzinmotoros fűrészt kölcsönöznöm? (vagy az nincs kölcsönzésre?)
2018. júl. 6. 15:07
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha a hosszabbító-toldás mellett maradnál, akkor alternatív megoldásként javasolnám, hogy vegyél megfelelő hosszúságban megfelelő keresztmetszetű 2 vagy 3 eres kábelt (egyben !!), a két végre meg egy villásdugót ill. lengőkonnektort és szerelt össze egyetlen hosszú hosszabbítónak. Különálló hosszabbítók csatlakoztatásánál a csúszó érintkezésnél óhatatlanul ellenőrizhetetlen átmeneti ellenállás lép fel, ami a csatlakozásoknál hőfejlődést, a végponton meg feszültségcsökkenést okoz, azaz teljesítmény-csökkenést a fűrésznél.

Alaposan mérd fel azért előtte a munkamennyiséget, mert lehetséges, hogy egy akkumulátoros fűrésszel, netán egy kézifűrésszel (és karzsírral) is elvégezhető a munka gazdaságosan és olcsón.

2018. júl. 6. 16:47
 8/9 TappancsMancs ***** válasza:
Kb mindenféle gépet lehet kölcsönözni, még olyat is amiről azt se tudtad, hogy van olyan. Egyszeri vagy sürgős dolgokért jók a gépkölcsönzők.
2018. júl. 6. 19:03
 9/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi!!! Akkumulátoros fűrészről még nem is hallottam.

Tavaly nyáron ugyanott kb hasonló mennyiségű munkát egy egyszerű kézifűrésszel, karzsírral oldottam meg. Megoldható. De, gondoltam, ha lehetne esetleg egyszerűbben (könnyebben)- mert sok meló volt, sok munkaóra.

2018. júl. 6. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!