Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » Ha egy helyett 2 RCA hosszabbí...

Ha egy helyett 2 RCA hosszabbítót használok, azzal kiküszöbölhetem az elhalkulást?

Figyelt kérdés

Van egy Serioux HT5100C hangfalam, aminek rövidek a vezetèkei, a hátsó 2 mèg a szoba felèig sem èrnek hátra èzèrt vettem hozzá 15 mèteres rca toldó kábeleket. De nem működnek jól mert ha a toldót használom akkor alig a negyedère csökken a toldott hangszórók hangereje.

De tegnap az emagon az èrtèkelèsek közt azt olvastam hogy ha vastagabb kábelt használ akkor nem halkul el.

Demost ez egyrèszt igaz? Másrèszt ha igen akkor egyben kell a kábelnek vastagabbnak lennie vagy lehet úgy is hogy 2 pár kábelt forrasztok 1 pár dugó közè?

2018. júl. 4. 16:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Figyuzz! Hogy került egyáltalán hangfalra RCA? Azt nem nagy-teljesítményre találták ki, (4-5 watt már sok lehet) hanem kis-teljesítményű jelek továbbítására! Vékonysága folytán nagy a fajlagos ellenálása, úgyhogy 15 méterrel örülj hogy egyáltalán megszólal. Ezenkívül árnyékolt is, ami szórt kapacitást eredményez. Szerezz be hangfal-kábelt!
2018. júl. 4. 17:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Még valami! A párhuzamos kapcsolásról annyit, hogy ne akarj szarból várat építeni. Szerelhető RCA fej, hangfal-kábellel. Ne taknyolj.

2018. júl. 4. 17:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát ez eleve rca dugós volt és 140 wattos illetve a villanyóránk szerint fel is vesz annyit ha maxra tekerem. Amúgy nem mindenáron akarom rca-val, csak gondoltam az már van itthon, hátha jólenne. Meg van, és igaz lehet hogy csak az egyik hátsónak lenne elég de van itthon pár méter hangfalzsinegem ami talán picit vékonyabb mint egy grafit ceruza bél.
2018. júl. 4. 17:59
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem az RCA csatin akadtam ki, hanem a kábelen. " talán picit vékonyabb mint egy grafit ceruza bél." Ezt pontosítsuk! Egy ér, vagy kettő ekkora? Vagyis egy-eres, vagy kettő?
2018. júl. 4. 18:22
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha egy-eres akkor szinte biztos hogy jó. Ha kettő, akkor lehet határeset.
2018. júl. 4. 18:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Két külön ér, és darabonként, tehát külön-külön ilyen vastagok, ilyet még tudok venni, ha lesz rávalóm, addig meg akkor így úgyse nyúlok hozzá. De szerintem a legjobb az lenne ha szét tudnám szedni a szateliteket, és direkt a hangszóróra forrasztanék, de az macera mert ragasztott, és nem vagyok benne biztos hogy összetudnám úgy ragasztani utána hogy az ne essen szét.

Amúgy ezért írtam ki, mert ha azt írjátok hogy úgy is jó, és tényleg jó, akkor jó mert meglévő anyagból dolgozhatok, meg olvastam ezt a vastagság dolgot, csak azt nem tudtam hogy egybe kell-e vastagabbnak lennie vagy úgy is jó ha két vékonyabb eret kötök össze.

2018. júl. 4. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!