Kezdőoldal » Otthon » Kert » Permetezés közben véletlenül...

Permetezés közben véletlenül a zöldbabra is ment a Ridomil Gold Plus 42,5 WP permetszerből. Mennyi ideig kell várnom most a zöldbab szedésével?

Figyelt kérdés
Véletlenül a zölbabra is ráfújtam, mellette van a paradicsom, azt permeteztem.

2018. júl. 1. 21:19
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Amikor észrevetted, hogy ráment a ződpaszulyra egyből le kellett volna mosni slaggal.
2018. júl. 2. 06:41
 12/12 anonim ***** válasza:

Nincs az a hivatásos szakember, aki azt merné mondani neked, hogy ezt a zöldbabot valaha is meg lehet enni. (Hacsak nem titokban, magánvéleményként mond valamit, mert nem tudhatja, hogy nem a cége ellenőrzi-e, hogy miket válaszol a megkeresésekre.)

Mivel, mint a szer adatlapján is olvasható, zöldbabra nincs engedélyeztetve, ennél fogva ezen a növényen egyszerűen nem is vizsgálták a hatóanyag lebomlását. Tehát, semmilyen szakirodalmi adat nem támasztja alá, hogy a zöldbabon ez a szer a világvége előtt le fog bomlani.

A borsó az szárazborsót jelent, amit abból lehet tudni, hogy a szója mellett van feltüntetve. Azonkívül, a zöldborsónál külön ki szokták emelni, hogy zöld. Valamint, hogy a zöldborsó mindig a legrövidebb ÉVI-jű szer szokott lenni, a fejlődési sajátossága miatt.

A mefenoxam felszívódó szer, tehát nem lehet lemosással eltávolítani.

A zöldbab nagyon gyorsan növő dolog, tehát én azt csinálnám, hogy a rajta lévőket leszedném, ami nagyobb 3 cm-nél, és eldobnám.

5-7 nap múlva lesznek újak, amik nem lettek lepermetezve, és a lebomló szer csak elméleti mértékben van bennük jelen.

2018. júl. 2. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!