Milyen lehet az így eltett zöldbab?
Figyelt kérdés
Félig megfőzzük, petrezselyemzölddel, vörös- és fokhagymával üvegekbe rakva, főzőlevet langyosan ráöntve megvárjuk hogy kiforrjon, majd lezárjuk.
Rántott és sült húsok mellé adjuk.
Nem bízom a receptben, pedig több szempontból tetszene, csakhogy ez a "kiforrás" milyen ízt ad, vannak kétségeim.
2016. júl. 8. 14:16
1/8 anonim válasza:
"megvárjuk hogy kiforrjon"
ez azt jelenti, hogy forró vízben kell főzni üvegestől?
2/8 A kérdező kommentje:
Nem azt jelenti, hanem hogy végbemenjen az erjedés. Szerintem nem az a bizonyos erjedés fog történni, mint a káposztánál, hanem simán megromlik. Egy üveggel kipróbálom. egyelőre semmi, nem forr.
2016. júl. 9. 08:21
3/8 anonim válasza:
Hasonló a technika az uborka kovászoláshoz.
Mondjuk én sem zárnám le és tenném el télire :-)
Mindenképpen tégy el egy tesztet két hétre, de szerintem, mivel a folyamat nincs megállítva - folyamatosan változik a minősége...
4/8 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Ha most jó is lenne, hogy mi történik vele hónapok alatt, rejtély. Nem szeretném őrizgetni, aztán kidobni a brokkoli utáni legértékesebb zöldségfélét.
2016. júl. 9. 23:13
5/8 anonim válasza:
Én kidunsztolnám, hogy a hőkezelés megállítsa a további biológiai folyamatokat.
6/8 A kérdező kommentje:
Mindent dunsztolok. Most is tettem el cseresznyét úgy, hogy az egészséges részeit(ez egy fél cseresznye, volt vele dolgom) szárazon üvegbe rakom, 4 üveget egy pont megfelelő fazékban vízben lassan fölmelegítem addig, amíg rotyogni nem hallom a vizet. Azonnal elzárom, a vízben hűl ki. Semmi baja nincs. Mintha csak a tökéletes zárás lenne a tartósítás kulcsa, mert 15-20 perces gyöngyözésről az üvegben, szó nincs. Félig főtt zöldbabból egy bűzlő katyvasz lett ilyen módon.
2016. júl. 11. 09:43
7/8 A kérdező kommentje:
Egyelőre semmi baja a zöldbabomnak, le is zártam. Enyhén savanykás, kicsit sótlanra sikeredett, keményebbnek találom, mint eltevéskor. Nem hittem volna. :)
2016. júl. 13. 10:58
8/8 A kérdező kommentje:
Ha valakit érdekel: mostanra piszok savanyú lett, minden, még a száras petrezselyem is kemény benne, isteni illata van, de ilyen vad savanyút nem szeretünk.
2016. júl. 18. 21:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!