Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen lehet az így eltett...

Milyen lehet az így eltett zöldbab?

Figyelt kérdés

Félig megfőzzük, petrezselyemzölddel, vörös- és fokhagymával üvegekbe rakva, főzőlevet langyosan ráöntve megvárjuk hogy kiforrjon, majd lezárjuk.

Rántott és sült húsok mellé adjuk.

Nem bízom a receptben, pedig több szempontból tetszene, csakhogy ez a "kiforrás" milyen ízt ad, vannak kétségeim.


2016. júl. 8. 14:16
 1/8 anonim ***** válasza:

"megvárjuk hogy kiforrjon"


ez azt jelenti, hogy forró vízben kell főzni üvegestől?

2016. júl. 9. 03:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem azt jelenti, hanem hogy végbemenjen az erjedés. Szerintem nem az a bizonyos erjedés fog történni, mint a káposztánál, hanem simán megromlik. Egy üveggel kipróbálom. egyelőre semmi, nem forr.
2016. júl. 9. 08:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Hasonló a technika az uborka kovászoláshoz.

Mondjuk én sem zárnám le és tenném el télire :-)

Mindenképpen tégy el egy tesztet két hétre, de szerintem, mivel a folyamat nincs megállítva - folyamatosan változik a minősége...

2016. júl. 9. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát ez az. Ha most jó is lenne, hogy mi történik vele hónapok alatt, rejtély. Nem szeretném őrizgetni, aztán kidobni a brokkoli utáni legértékesebb zöldségfélét.
2016. júl. 9. 23:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Én kidunsztolnám, hogy a hőkezelés megállítsa a további biológiai folyamatokat.
2016. júl. 10. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindent dunsztolok. Most is tettem el cseresznyét úgy, hogy az egészséges részeit(ez egy fél cseresznye, volt vele dolgom) szárazon üvegbe rakom, 4 üveget egy pont megfelelő fazékban vízben lassan fölmelegítem addig, amíg rotyogni nem hallom a vizet. Azonnal elzárom, a vízben hűl ki. Semmi baja nincs. Mintha csak a tökéletes zárás lenne a tartósítás kulcsa, mert 15-20 perces gyöngyözésről az üvegben, szó nincs. Félig főtt zöldbabból egy bűzlő katyvasz lett ilyen módon.
2016. júl. 11. 09:43
 7/8 A kérdező kommentje:
Egyelőre semmi baja a zöldbabomnak, le is zártam. Enyhén savanykás, kicsit sótlanra sikeredett, keményebbnek találom, mint eltevéskor. Nem hittem volna. :)
2016. júl. 13. 10:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha valakit érdekel: mostanra piszok savanyú lett, minden, még a száras petrezselyem is kemény benne, isteni illata van, de ilyen vad savanyút nem szeretünk.
2016. júl. 18. 21:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!