Ezek kicsi aloe verák? (Kép)
Ha igen mit csináljak velük? Szét kell ültetni, vagy még nem? Először azt hittem, hogy a nagynak a gyökere van kint a földből...
Igen, ezek kicsi aloék.
Egyelőre ne csinálj velük semmit, hagyd megnőni nagyjából 10 cm-re, utána benyúlsz a földbe és csak a hajtást veszed ki, de úgy, hogy gyökér is legyen rajta.
Aztán vagy elülteted, vagy elajándékozod, vagy fájó szívvel kidobod, mert amikor már vagy 200-ik hajtásnál tartasz és már mindenki menekül előled, mert tudják, hogy rájuk sózol vagy 8 tövet.
Ugyanis, ha egyszer beindul, borzasztó szapora tud lenni.
Mázlista.
Én imádom az aloét.Vettünk egy cseréppel a Pennybe,hát nem szaporodik ;(
De akár hagyhatod is ott őket, bokrosodni.
A nagynak a növekedését kicsit lassítják, más gond nem lehet.
Ha nem akarod se szaporítani, se bokrosítani, akkor minél kisebb korban szedd ki őket, és helyezd a kukába.
2-es melyik megyében laksz? Adok neked, ha közel vagy hozzánk.:)
Nekem azóta burjánzik agyba-főbe, mióta nem éri egész nap direktben a nap. Úgy tűnik a félárnyékot és a nagyon mérsékelt locsolást szereti.
Télen lerakjuk a világos szuterénbe a muskátlikkal és egyáltalán nem locsoljuk félévig sem, mégis nő ott is és hozza a gyerekeket.
Figyelmedbe ajánlanám ezt a cikket, nekem tökéletesen bevált:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!