Ribizli szaporitható-e magról?
Figyelt kérdés
És ha igen akkor mikor kell vetni?
Kell-e szárítani a magot?
Mikor és mennyi idő alatt kel ki?
2018. jún. 29. 17:21
1/5 anonim válasza:
Lehet, de nem érdemes, mert dugványozással még biztosabban szaporítható és garantáltan az anyanövényre fog hasonlítani az új növény (klónozás). A többi kérdést tudományosan senki épeszű ember nem vizsgálta, mert gyakorlati jelentősége sincs.
2/5 anonim válasza:
Ribizliből több fajta van.
Tőről lehet szaporitani .
3/5 anonim válasza:
Nálunk ki szokott kelni magától. Ilyenkor amikor megmosom ribizlit, a kertbe öntöm ki a vizet róla. Tavasszal kelnek ki a kis növények. Pár évvel ezelőtt két tövet meghagytam , de nagyon vacak termése lett, apró rövid kis fürtök. Azt kell mondjam, nem érdemes vele foglalkozni, sokkal jobb dugvànyról szaporítani.
4/5 anonim válasza:
most megpróbálom magról hogy biztos választ mondhassak :)
5/5 A kérdező kommentje:
Magról végül nem próbálkoztam, idén próbáltam vízben gyökereztetni, de mindegyik vessző tönkrement :( Amúgy lett véve két tő 3 éve, idén kb 1 kilót termettek.
2023. okt. 16. 13:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!