Tyúk trágyával trágyázni. Lehetséges?
feltudod használni, csak keveset és távolra kell a növényektől tenni, mert elég erős.
A fa méretétől függően kevesebb gondot okoz, sok, szerteágazó gyökere van.
Az akác fára nagy kár lenne ezt elpocsékolni .
Te nem is tudod minek a birtokában vagy .Bár nekem lenne 1 nagy teherautóra való .
Kisállatok trágyája
Ehhez a legkönnyebb hozzájutni, felhasználása előtt azonban előkészítésre van szüksége. Mivel a kisállatok trágyája lényegesen több tápanyagot tartalmaz - éget - ezzel károsíthatjuk a növényeket. Ezért szükséges a komposztálásuk. Mikor már komposzttá alakult, gond nélkül felhasználhatjuk.
Hogyan készítsünk nyúl, kecske, juh, baromfi trágyából komposztot?
A trágyahalmot szellős, félárnyékos helyre tegyük/rakassuk, ahol nehezen szárad ki. A legtöbb kertben biztos, hogy van egy olyan félreeső sarok, ahol árnyékolja egy nagyobb fa vagy bokor, elég távol van a lakóépületektől és a szomszéd kerítésétől is. Miután meghozták a trágyát, leöntik, és kezdjük is el a komposzt összeállítását. Ehhez már előre készítsünk oda a földet, mert szükséges lesz.
Az első réteg egy 20 cm magas trágyaréteg legyen. Tegyünk közé komposztföldet, kerti földet mintegy 5 cm vastagságban, majd újból a trágya, szintén 20 cm vastagságban. Ezt kövesse ismét komposzt, kerti föld, majd trágya mindaddig, míg el nem fogy az anyagunk. Földréteggel zárjuk le. A halom ne legyen egy méternél magasabb, és rendszeresen locsoljuk, hogy a felső földréteg folyamatosan nedves legyen. Szeptemberben átforgatjuk az egészet, alaposan átkeverjük, és ősszel, az őszi talajmunkáknál már gond nélkül felhasználhatjuk talajjavításra.
Közben olvasom hogy jöttek válaszok, amit köszönök. :) Sikerült a fáj alá tenni, meg egy kis földet a tetejére. Itt esik az eső, aminek nagyon örülök, mivel beleveri jól az eső a száraz kakit. Köszönöm a válaszokat. Esetleg az még nem tisztázott, hogy kb mikorra várható eredmény? Hogy vehetem észre, hogy kifejtette a hatását.
Mivel nincs veteményesünk, és gyümölcs fa sem, ezért pár akácfa csemetémre tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!