Mikor, és hányszor kell gyümölcsfákat trágyázni ahoz, hogy szép termésünk legyen?
Ez bizonyára erősen függ a talajtól. Az én telkemen rossz a föld, még a bab és a cukkini sem terem meg, ami azért szint, ilyet sosem tapasztaltam... A gyümölcsfák teremnek, mint az őrült, nem csinálok velük semmit (max. néha metszés). Csak a tavaszi fagyok és a nyári gyümölcslerázó viharok képesek meggátolni őket benne. Kivéve az őszibarackot, az ezen a vidéken nem terem meg, ha fejreállnak is a tulajok.
Ártani persze tuti nem árt a trágyázás. Én azt a veteményesbe tolom, mert oda nagyon kell.
Istállótrágyát elég ősszel bedolgozni.
Hogy mennyit, az függ a talaj tápanyaghiányától.
Ha nem, akkor lehet műtrágyát használni (használat módja és a műtrágya fajtája szintén igényfüggő).
Év közben mehet levéltrágya, ezt a legkönnyebb szabályozni, mert amit kiszórsz, azt a fa egyből fel is veszi és eltárolja egy kis ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!