Szupermarketben vagy virágboltban vegyek orchideát? (A virágboltban drágább. ) Az a cél, hogy szép, egészséges legyen.
Nagy különbség nincs. Mindkettőt kb. ugyanonnan importálják.
A különbség esetleg annyi, hogy a tuskóban egy ugyanolyan árucikk, mint a kávéfőző meg a wc-papír, azaz megérkezik, ki..sszák a polcra, aztán a a kutya rá nem néz többet. Csak ha már nagyon tönkrement, akkor leárazzák 20 Ft-tal. Vagyis, a nemtörődömség miatt lehet valami baja, pl. kitették érkezéskor félórára a fagyba. De az ilyesmit azért többnyire meg lehet rajta látni, tehát ha egészséges, akkor vedd meg nyugodtan. (Némely virágboltban sem értenek hozzá többet, tapasztaltam.)
Annyi különbség van talán, hogy a boltban töltött idő alatt szakszerűbb törődést kap a virágbolti növény a nagyáruházival szemben.
Egyébként ugyanonnan való mindkettő.
Pár hete vettem az Ikeában két leakciózott növényt. A virágaik hervadtak voltak, de a levelek, léggyökerek egészségesnek tűntek.
Már az első locsolást meghálálták, azóta újabb virágszárat növesztenek a már meglévőn :)
1600Ft-ból lett két növényem. Szerencsére mindenki a virágzókat akarja...
Szerintem bárhol veheted, meg kell nézni vásárlás előtt itt is- ott is, hogy egészséges levélzete és kártevőmentes legyen. Nekem az a legnagyobb élmény, amikor virágszárat nevelnek telente(persze "készen" kapni is jó). Erre képesek az olcsók is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!