Kerti tó tapasztalatok?
Kiskorom óta szeretnék kerti tavat, szerintem mióta egy barátnőmék kertjében megláttam:)
Apa is szeretett volna mindig, de amikor régebben feldobtam az ötletet, azt mondta hogy nem lehet stb. Most valamiert újra bekattant, és úgy érzem, hogy meg tudom győzni róla, főleg hogy felajánlottam, hogyha nem is egyedül csinálom meg, nem neki kell egyedul csinálnia, mert amit tudok azt én is megcsinálom, vagy segítek. Tényleg elkötelezett vagyok, és szívesen eltakarítok a leendőbeli helyéről, megtervezem, elolvasok róla mindent, költségvetést is akár csinálok ha kell, sőt ki is ásom:DD
Persze egy kistó halak nélkül nem igazi, mindenképpen aranyhalakat is szeretnék bele, meg persze örülnék ha békák is odaköltöznének. Ahogy így olvasgattam erről, azt is láttam hogy valaki teknőst is tart a kerti tónál, az is nagyon megtetszett:))
Ez nem egy hirtelen fellángolás, ha valamit eldöntök azt végigcsinálom, és ezt a szüleim is pontosan jól tudják, tehát azzal nem lenne baj, hogy közben meggondolom magamat. Tudom hogy nagy felelősséggel jár főleg állatokkal együtt, de számomra ez nem lenne teher. Voltak már halaim a szobámban, de azok annyira nem jöttek be, viszont kistóban mindig is imádtam az aranyhalakat nézni.
Bármilyen tippet, tanácsot elfogadok szívesen, nem szeretnék nem felkészült lenni:))) (17/L- jövőre érettségizek, és nem, nem marad a szüleim nyakán ez az egész, nem leszek kollégista, mindennap haza fogok jönni- nyilván, lesznek kivételek, de nem hiszem hogy egy haletetés nagyon megerőltető lenne néha-néha:)))
Békákat gyűjts és telepíts, ha nem akarsz felhőben szúnyoginváziót, mert a kerti tó ideális keltetőhelye a szúnyogoknak.
Nekem egyébként nagyon tetszik, de mit csinálsz a halakkal télen, amikor befagy a tó?
#1 köszönöm a segítőkész választ!:)
#2 kint telelhetnek ha 80-100cm-es mélysége is van a tónak, 60cm a fagyhatár, tehát így ellenének, olvastam több helyen is!:)
Oki, köszi a tanácsokat!
Ha lesz teknős akkor alapból körbe lesz kerítve az egész. Remélem nálunk nem lesznek ilyen problémák:(;
Nálam az aranyhalakat kifogták a szomszédok macskái, azóta csak növények vannak benne.
Csak jelzem, hogy a teknős is eszi a halakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!