Mi lehet az áfonyámnak a baja?
Az ecet könnyen megöli a növényeket, azzal öntözni nagyfokú butaság.
Vagy nagy edényben tartsd tözeges talajban, vagy a kertben cseréld ki nagyobb területen ilyenre.
Azt nem tudod megkerülni, hogy ilyen talajt vegyél, mert másként nem marad meg.
Igen, jól látod, a talaj nem elég savanyú.
Az ecet nem hülyeség, ezt tényleg szokták talajsavanyításra használni, ugyanúgy, mint a citromsavat meg az akkumulátorsavat is. De természetesen nem ész nélkül, hanem ellenőrzött körülmények között. Nagy változtatásra mérés nélkül nem tudod használni. Nem tudod, hogy amennyit használtál, az elég-e valami változtatásra, vagy éppenséggel már túllőttél a célon, és ennyi savanyúságot már az áfonya se visel el.
A fenyőtű viszont hülyeség, vagy nevezhetjük urban legendnek. Én megmértem a pH-t 30-40 éves fenyők alatt, több helyen, és egyáltalán nem savanyúbb a föld, mint a kert többi részén, ahol soha nem volt fenyő a világ kezdete óta.
Ha a cserépbe is ugyanazt a földet tetted, mint ami a kertben van, akkor ezzel adtál a sz@rnak egy pofont.
Két megoldás van: vagy veszel savanyú virágföldet, vagy veszel savanyú kémhatású tőzeget, és ezzel savanyítod a talajt, meg persze veszel valami műszert, amivel meg tudod állapítani, hogy mennyi tőzeget kell hozzárakni. (3-4 E-ért már lehet venni amatőr műszert.)
De azt jól írják, szabad földbe nem teheted a növényedet, mert a gyökerei elmennek több méterre, az eredeti talajba, és ismét előáll a probléma.
Nekem is volt anno áfonyám, aztán jópár évi kínoskodás után az lett a vége, hogy kihajítottam. Ezt tudom neked is javasolni, mert ha sokat dolgozol az ügyön, és mindent jól csinálsz, akkor sokezer Ft-os befektetéssel lesz 1 marék gyümölcsöd.
Tudod, a klasszikus: "Ami nem megy, azt nem kell erőltetni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!