Mi baja van annak a zöldbabnak, aminek termése apró barna vagy talán inkább fekete pöttyökkel van tele?
Lehet gombától vagy baktériumtól vagy egyébtől. Kép nélkül nem lehet tippelni se.
A lehetséges okok közül csak a gomba ellen tudsz védekezni.
Vegyél Mister vagy Amistar szert (ampullás is szokott lenni), ezzel permetezz, és meglátod, hogy javul-e a helyzet. Ha igen, akkor teljesen meggyógyul a bab (természetesen csak az új levelek és termések lesznek egészségesek), ha nem, akkor meg szaggasd ki az egészet, ne fertőzze tovább a kertet.
A levelek teljesen egészségesek. Már tavaly se találtam rá a neten erre a kártételre, "kórképre". Másfél hete vetettem Amistart, de még nem ért ide. Egyébként én semmi jót nem tapasztaltam az Amistaros permetezések után, pedig nagyon dicsérik. Talán megpróbálom Dithane + Cuproxat keverékével estére. A kis terméseket előtte leszedegetem.
Köszönöm szépen.
Ezek kontakt szerek, tehát csak megelőzésre valók. Beteg növény esetén semmit nem érnek.
Az Amistar akkor nem hat, ha nem gombáról van szó, hanem baktériumról például.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!