Kezdőoldal » Otthon » Kert » Meg metszhetem-e a kékpillango...

Meg metszhetem-e a kékpillango virágomat most ( Ugandai kék pillangóvirág clerodendrum ugandense)?

Figyelt kérdés
A vihar nagyon megtépázta a kékpillango virágomat ( Ugandai kék pillangóvirág clerodendrum ugandense) Szeretnék ágat vágni legalább belöle hogy megmaradjon. Nem tudom meg gyökeresedik e egyáltalán ha most probálkozok vele?
2018. jún. 15. 13:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Mitől ne maradna meg? A gyökerét nem tépázta meg a vihar.

Bármennyit levághatsz belőle, hogy jól nézzen ki.

Földben gyökereztethető, ugyanúgy, mint bármi más hasonló növény:

Idősebb, kissé már fásodó részeket vágsz mondjuk 10 cm hosszban, egy nódusz alatt elvágva. A felső 2 levél maradjon, de ha túl nagyok, akkor vágd le 20 Ft-os méretre, a többi levelet szedd le. Egy 8-as körüli cserépbe, virágföldbe dugványozz vagy 6-ot, jól öntözd be. Kupak nélküli, levágott talpú 2 l-es flakont pont rá lehet állítani. (Más fedél is jó, csak ne legyen teljesen zárt, viszont tartson párát.) Ne öntözd agyon, de ne is száradjon ki teljesen, és világos helyen legyen, de ne közvetlen napon, meg megfő.

Néha mind megmarad, néha egy se, mikor hogy sikerül elrontani...

2018. jún. 16. 06:06
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segitséget a jo tanácsokat.
2018. jún. 16. 08:52
 3/4 hertelregina válasza:
Sziasztok! Ugandai kék pillangó virágot szeretnék magamnak, tudtok segíteni, hogy hogyan tudnék hozzá jutni? köszi
2020. júl. 22. 12:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha Heves megyei vagy, nekem van egy fiatal eladó növényem. Ha érdekel, írj privátot.
2020. júl. 22. 16:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!