Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan tudom az elmaradt...

Hogyan tudom az elmaradt metszést "bepótolni"?

Figyelt kérdés

Nem lettek minden évben megmetszve az újonnan ültetett fák, ezért egy idő után az ágak elkezdtek felfelé törni, ahelyett, hogy kifelé nőttek volna (plusz idővel ugye oldalágak fejlődnének). Szeretném ha az ágak kifelé orientálódnának, de ugye ilyenkor már nincsenek rügyek lejjebb az ágon. Ha levágom találomra valahol, mi a garancia hogy kifelé fog nőni egy ág?

Hogyan tudnám megoldani ezt?

Előre is köszönöm!

2018. jún. 1. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha ennyire nem tudod, hogy müködik a fák metszése, akkor inkább kérj meg hozzáértö embert, mert különben semmi értelme a dolognak
2018. jún. 1. 17:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Tavasszal meg lehetett volna oldani, mert olyankor nagyon erősen hajtanak a fák, de most már nem fog olyan erősen hajtani, és lehet, hogy a levágott rész helyett csak 1 függőlegeset hajt majd minden ág.

Azt esetleg megpróbálhatod, hogy karókat ütsz le körbe, és madzaggal széthúzatod a meglévő ágakat. A szükséges szögnél lejjebb kell húzatni, mert visszaállnak valamennyire. (Legalább jövő ilyenkorig úgy kell állniuk, és kerülgetned kell a karókat.)

2018. jún. 1. 17:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Próbáltam szakembert hívni, de ilyen kicsi fákért egy se volt hajlandó kijönni.. Nem éri meg nekik..

Tavasszal hogy lehetne megoldani? Levágom valahol, valahol kihajt és ahhoz hozzávágom a tetejét?

2018. jún. 1. 19:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Én eleve szoktam a nagyon felfele törő fákat úgy szabályozni hogy körbe leverek vagy négy öt karót és egy egy ágat lehúzok vízszintesre . Ezt akár most is megteheted. Majd tavasszal lecsonkázod az ágvégeket és hoz új hajtásokat
2018. jún. 1. 20:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Legalább 1-2 fotót mutatnál, hogy miről is van szó tulajdonképpen.
2018. jún. 2. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!