Fűszakértők segítsenek nekünk, miért van ez?
Tavaly vetettünk először füvet, akkor sima homokos talajban szépen megeredt, élénk zöld volt. Majd megpétisóztuk, gyönyörű volt, rá 2 hgét múlva kezdett sárgás-barnás foltok kialakulni, így ismét pétisó, na ezek után kidöglött az egész.
Idén hozattunk termőföldet, úgy vetettünk ismét(ápr.17) magot(drágábbat), rendes mezőgazd. boltból vettük. Kinőtt, de sok luk volt köözötte, ja előtte locsolórendszert is megcsináltattuk, h. tutti ne legyen a vízhiány a gond. Napi 4x locsoltuk.
Most ismét sárgul.barnul foltokban, angyon csúnya....mi lehet a gond??Légyszí, már kezdünk beleőrülni!
Ahogy első mondja, első alkalommal "csak" túl sok tápot kapott, a második alkalommal a túl sok (esetleg ráadásul rossz időben is végzett) locsolás is jó eséllyel bűnös lehetett. Kora reggel v. késő este ajánlott, s nem feltétlen muszáj naponta locsolni, ilyen melegben inkább megfő a vizes fű, minthogy hasznosítani tudná a vizet. Mi 2-3 naponta szoktunk locsolni.
A nálunk termesztett, forgalmazott fűfajták nem igen viselik el a túl sok vizet.
Igen a tápra gyanakodtaunk első alkalommal.
De most?A föld annyira száraz...éjjel megy a locsoló 2 x.
Hát ha már tönkrement, akkor újra kell vetni. Lehet szar a föld is. Nem tudom, mekkora terület, de én felásnám és összerotálnám az eredeti homokos pétisós földet az új földdel. (Tudom, telepítheted újra az öntözőrendszert..)
Gond lehetett, hogy a sok locsolástól nem fejlődött mély gyökérzete a fűnek (mert a föld tetejét állandóan nedvesen tartottátok, ezért onnan is kapott elég vizet), az új föld pedig túl laza és elengedi hamar a vizet.
3adszorra is szedjünk szét mindent??ez hihetetlen, azért köszi a hozzászólást.
Még reménykedünk, de felrotálni nem fogjuk az tutti.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!