Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyóynvényeket szeretnék...

Gyóynvényeket szeretnék termeszteni, hogyan fogjak bele?

Figyelt kérdés
Nem ipari mennyiségről lenne szó, csak hogy legyen egy kis plussz jövedelemkiegészítés. Milyen pályázatok vannak gyógynövénytermesztésre, hová adhatom le, illetve hol találok ezekről infót? Elsősorban ez a bürokratikus része érdekelne, nem a termesztéstechnológia!
2010. jún. 15. 12:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez így ellent mond egymásnak. Nem tudom ezelőtt próbáltad e már. Nekünk van a kertbe. Nem kevés és nem is sok. Nekünk elég. azt írtad, hogy nem akarsz ipari mennyiséget. Viszont ha abból pénzt akarsz akkor viszonylag sok kell. Gondold el, leszeded, összemorzsolod,... Tapastalat, hogy az jó kevés lesz. Ahhoz képedt, hogy mennyi hely kell neki a kertbe az szárítás után nem valami sok. Abból nem sok pénzed lesz. A "fizetéshez" képedt nagyon sok a munka. Az jó dolog ha otthonra van neked, de egy kisebb bokor mentából vagy citromfűből szárítás, morzsolás után pl. lesz egy befőttes üvegnyi. Ha azt leadod vhol nem sokért veszik át. Pályázatot ilyet még nem hallottam, pedig kicsit jártas vagyok abban is. Ha azt leadod az után is fizetni kell. Lehet jobb lenne ezt otthoni fogyasztásra meghagynod.
2010. jún. 15. 12:45
 2/4 hell-ikon ***** válasza:

Nos, létezik erre valami megoldás, csak pontosan nem emlékszem a dologra.

A nagyobb abc üzletek melletti kis piacokon van lehetősége a kiskert tulajdonosnak, hogy a kis tételű portékáját eladhassa, méghozzá -ha jól emlékszem- helypénzfizetése nélkül, de ehhez igényelni kell egy engedélyt a polgármesteri hivatalban. (sajnos itt is -a kis piacokon- már inkább a nepperek vannak jelen:()

Ha jól emlékszem, meg van szabva a kert nagysága, azaz van egy felső határ, ami felett ezt az engedélyt már nem adják ki.

Na, hogy ezt a lehetőséget hivatalosan miként hívják, sajnos nem tudom.

De bemehetsz, vagy felhívhatod a településed polgármesteri hivatalának ügyfélszolgálatát, ott biztos tudni fognak segíteni neked.

2010. jún. 15. 20:30
 3/4 hell-ikon ***** válasza:

Azt elfelejtettem, hogy ha nem kiskert tulajdonosként akarsz termeszteni és árulni, akkor viszont őstermelői igazolványra lesz szükséged (s ha a bevételt nem szja formájában akarod leadózni akkor ehhez még külön adószámot is igényelned kell) a helyi falugazdásztól.

Szükséged lesz földtulajdoni, vagy használati lap bemutatására.

Új igazolványt, ha igaz, akkor 2000 FT-ba kerül kiváltani.

Googleben ha rákeresel, biztos találni fogsz infót, a kártyáról, őstermelőknek szóló pályázatokról.

2010. jún. 15. 21:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat! Már beszéltem is egy közeli hobbi-termesztővel, hamarosan felkeresem!
2010. jún. 20. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!