Műanyag vagy rozsdamentes úszó fedeles tartály bornak?
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni olyan fórum társaktól akik használnak úszó fedeles tartályt bor tárolásra. Először is műanyag vagy rozsdamentes acél? Ha jól gondolom a rozsdamentes nem saválló...
Az erjedés,forrás is ebben a tartályban zajlik? Vagy ahoz szükséges egy másik tartály és ebbe csak a bor kerül? Hogyan történik a parafin olajos légmentesítés. Eddig csak fa hordóban tároltunk bort.
A parafin csak gyertya formájában közelítheti meg a bort vagy a pincét.
Tiszteljétek a bort! Magatoknak készítitek, büszkék akartok lenni rá, -gondolom.
Akkor adjátok neki meg a tiszteletet.
Vas tartályba tenni már tiszteletlenség, és még ez megfejelitek parafinolajjal.
Nagyon meghúzgálnám a fülét aki ezt kitalálta!
Nehogy úgy járjatok mint az egyszeri boros gazba szomszédja. Gugolva ment el az ablak alatt, nehogy behívják egy pohár borra.
Úgy gondolom ez idejét múlt felfogás. Nagy borászatok is használnak több 100 literes savàlló tartályokat. Haladni kell a korral, most éppen ez az egyszerűbb, könnyebb. Feltéve ha ezzel a módszerrel nem romlik a bor minősége.
Én is előnyben részesíteni a fa hordót,de úgy gondolom annyival nem jobb mint amennyivel drágàbb és kényesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!