Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi az a drotácia kapa?

Mi az a drotácia kapa?

Figyelt kérdés
Falun a szomszédasszony emlegette nagyon ezt a drotácia kapát, de ötletem sincs mitől drotácia az a kapa? Az valami szlovák kapamárka, vagy mi?

#kert #falu #drotácia
2018. máj. 13. 20:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazért, amiért a migráns migráncs, és a röntgen röggöny.
2018. máj. 13. 20:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Biztos valami ilyesmi, de mi lehet az eredeti szó a drotácia esetében?
2018. máj. 13. 20:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
rotáció, rotakapa
2018. máj. 13. 20:56
 4/11 A kérdező kommentje:
Hú. Hát akkor az öregasszony ezt jól félrehallotta valakitől. Így már értem. Megkért, hogy rendeljek nekik drotácia kapát a neten. És leírta egy papírra így. Én azt hittem, hogy ez valami speciális cucc. Én csak rotációs kapa néven ismerem.
2018. máj. 13. 21:07
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ő fog kapálni? na azt megnézném
2018. máj. 13. 21:19
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem ő, a férje.
2018. máj. 13. 21:22
 7/11 anonim ***** válasza:
Basszus ,ezen és a kommenteken jót röhögtem.
2018. máj. 14. 01:15
 8/11 anonim ***** válasza:
83%

Nyilván fake kérdés, de mindegy.

A Kádár-időkben államilag megszabott fix árasak voltak a termékek, ezért állami támogatásban részesítették a rentábilisen nem előállítható, de társadalmi/gazdasági szempontból fontos árukat. Hogy az üzem legalább nullára kihozza a gyártást, ezért amennyivel többe került elkészíteni, mint amennyiért eladhatták, ezt a különbséget kifizették a gyárnak.

Ez volt a dotáció, amiről gyakran beszéltek a hírekben is. (Az emberek többsége persze nem volt tisztában a szó jelentésével, de magát a szót mindenki ismerte.)

Aztán amikor '80 után bejöttek a rotációs kapák, akkor az ismert szót, a dotációt összevonták a rotációval, így felénk dotációs kapákat használtak a népek, a műveltebbek drotációs kapát...

2018. máj. 14. 06:13
 9/11 anonim ***** válasza:

8-ra:

Én meg azt hittem, ez egy otácia kapa, amelyik orvosi egyetemet végzett. :DDD

2018. máj. 14. 09:31
 10/11 anonim ***** válasza:
A drotácia kapa egy drón és egy rotációs kapa egybeépítve. Android appal is tudja a mami üzemeltetni a kispadról :-)
2018. máj. 14. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!