Ki rág lyukakat a fejes saláta leveleire?
Létezik, hogy hangya vagy darázs csinálja?
Őket láttam már a leveleken, mást nem vettem észre.
Csiga nem hinném, mert annak látnám nyomát, és az gondolom nem ilyen pici lukakat rágna. Merthogy pici gombostűfejnyi a legtöbb lyuk.
És mivel védekezhetnék?
Szia gondolom hogy az tetű lehet az a növényi zöld tetű..
Permetezni kell.
Üdv..
Semmi tetűféleséget nem látni a növényeken és köröttük....
Csak sok hangyát és darazsat. De ezeket sem kaptam még úgy konkrétan rajta, hogy ők lennének.
Ja és gilisztát is láttam, de a giliszta inkább behúzza a cuccokat a földbe, nem hinném, hogy felágaskodik lyukat rágni...?!
Gombostűfejnyi lyukat talán a kétgombostűfejnyi csiga rág. :) Mármint, ami idén kelt ki.
A retken, karalábén a földibolha szokott ilyeneket rágni, de szerintem a salátát nem szereti. Bár biztos nem vagyok benne.
A darázs nem csinálhatja, a hangya esetleg igen. Bár annak a rágadékát szerintem látnád, és ahol megkezdik, onnan folytatnák, nem új lyukakat gyártanának.
A levéltetű természetesen kizárt, mert nincs rágó szájszerve.
A gilisztát jól gondolod, az le szokta húzni a leveleket a lyukba, sokszor láttam már.
Ha még nem ehető a saláta a napokban, akkor fújd le Spilannal, ha valami rovar a tettes, az lerendezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!