1 liter benzinhez hány ML olaj megy? Többi lent!
Mert vettem egy fű kaszát hozzá benzint és olajt is. Az olaj 1:50 arányú. Eddig oké is lenne minden csak, a valós keverési arányokkal nem vagyok tisztába. Mert kaptam hozzá nyilván egy mérő edényt is aminek teljes kapacitása 600 ML, de az mondták hogy 500 ML-ig menyjen benzin és hozzá 20 ML az 1:50-es olajból. Ez itt van képen is hogy meddig benzin és olaj jelöléssel(( 500 - 550 ml jelölés közt tényleg ott a kis csíknál az 520 ML, 32:1 el feltüntetve)) - [link] De viszont én úgy tudtam, meg ez az oldal is ezt erősíti meg hogy 20 ML az literbe menne akkor most hogy is van ez? [link]
Mellesleg így már elhasználtam ezzel az 500 ml benzin 20 ml olajjal 1,5 liter keveréket nem volt semmi gond füst is, normális volt, nem volt füstös utána az egész mindenség, elszállt egyből :D .
Ne az olaj csomagolását olvasd el, hanem azt nézd, hogy mi van a kasza tankjára írva, vagy a füzetébe. Mert ugatós kutya legyek, ha ez nem a szokványos kínai gép, amibe 1:25-ös keverék kell.
Az olajon az 1:50 azt jelenti, hogy ennél hígabbra keverni nem szabad. De dúsabbra szabad, ha a gépre ez van előírva.
Vagyis, jól csináltad, ha 20 ml-t kevertél fél liter benzinhez. Az eladó jól mondta.
Amúgy igen egyszerű a számolás, néha még matematikatanári diploma nélkül is sikerül egyeseknek.
1 liter az 1000 milliliter.
Ha 50-es benzint akarsz, akkor 1000-t elosztod 50-nel, kapsz 20-at, tehát 20 ml kell 1 l-hez.
Ha 25-öst akarsz, akkor 1000 osztva 25-tel, az 40 ml olaj.
Én amúgy literes edénybe szoktam keverni, kerek számmal nehezebb elrontani...
Meg is van, a te saját linkeden találtam:
"Пропорция смешивания бензина с маслом: 25:1"
A 25:1 szerintem nem azt jelenti ukránul, hogy 50:1. :)
4. válaszolónak!
Első részbe azt írtad hogy a 20 ml jó volt az 500 ml benzinhez de, a második részbe meg a számításod volt egy részt jó is de ellenmondó mert akkor nekem, az 1 l-be 40 ml menne ha, azt mondod hogy a 20 ml-t jó adagolási aránynak adták meg az 500 ml benzinhez. (Az 1:50-es olajomhoz, csak az van itthon!) Akkor most számoljak 1 literhez 20 ml, 1:50-es olajt vagy 1 literhez 40 ml-t?
5. válaszolónak!
Na igen mostanra én is már meg találtam hogy 25:1-hez arányú, de akkor most muszáj leszek venni 25:1 -es olajt?
Mert nem volt épp olcsó az 1:50-hez!
Na jó-jó felfogtam már ezt a dolgot, nem variálgatok már!
Hát ez akkor anyira egyszerű dolog hogy épp azé nem értettem, konrétan arra keverem ki amilyet ír a géphez, az olajon lévő vegyítési arány konkrétan lényegtelen.
Meg ez a táblázat is így elég egyértelmü amit ir a gépem köynve olyat keverek annyi %-os lessz a keverékem.
# 6
Ha azt írom, hogy fél literbe 20 ml olaj kell, 1 literbe meg 40 ml, akkor ez szerinted ellentmondó információ?
Vegyél már elő egy számológépet.
Azt is leírtam, hogy az olajon lévő 1:50 arány nem azt jelenti, hogy kizárólag ilyen arányban szabad keverni, különben rád ugrálnak helikopterről a kommandósok.
Hanem azt jelenti, hogy ez az olaj alkalmas a viszonylag híg, 1:50-es keverék előállítására is.
De ugyanez az olaj kell a többi keverékhez is, csak több kell belőle egy liter benzinhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!