Milyen fűnyírót vegyek?
Nem meggyőzni akarlak, nekem egy Mcullogh van
ennek a kistesója:
4 éve gyűröm egy 1000m2 területen, nem tiszta gyep. Mivel kicsit dimbes-dombos szempont volt az önjárás. Maximálisan meg vagyok vele elégedve egy kicsit gyengébb mint az LC153as, de egyáltalán nem gyenge, ha annyira nagy a fű, hogy meg kell billenteni azt nem szereti, de amire rá tud menni azt leviszi.
Ez árban, teljesítményben ugyan ott van mint az általad linkelt.
Einhell GC-PM 46/3 S nálam ez szükséfmegoldás volt(30.000 ért megkaptam egy csalódott szomszédtól aki többt várt volna 60ezerért), 2kw erős gép, tehát egy kicsi fos...
Műanyag az egész késház, a legkissebb fűtől is mindig eltömődött és lefulladt...
Aztán kivágtam oldalt a késházat, majd operáltam rá egy műanyag lemezt, hogy oldalra, ne az arcomba dobjon mindent, a hátsó kidobór÷szt pedig betakartam, hogy oda ne is gyűljön a ganyé...
Ezután az első kerekeket lecseréltem kicsit nagyobb átmérőjűre, már 2 éve nyírok vele térdig érő tarackot, derékig érő gazt 3500négyzetméteren...
Ezt a gépet az ellenségemnek sem ajánlom :D, főleg nem az életveszélyes átalakításaimmal... csak azért írtam le, hogy szemléltessem, hogy nem csak az számít, hogy 3.5lóerő, vagy kisebb-nagyobb, nagyon sokat számít a kialakítása is annak a késháznak, hogy hogyan és milyen ütemben tud távozni onnan amit lenyírtál.
Tisztelt # 6os hozzászólásában biztosan van valami.
Mert, ha fűgyűjtőbe dolgozik a McCullohgom akkor érezhetően "gyengébben" muzsikál, mint mikor csak kidobatom.
Köszi.
Pontosan ilyen tapasztalatokra lenne szükségem, mert az mtd-vel hasonlóan jártam. Az sem vágott szépen csak tyúklépésben, a fűgyüjtőt csak félig rakta stb. A motor szabályzó rugóból levágtam kicsit, igy többet pörgött, akkor már működött, csak a motor nem birta. 3000 nm-t vágok én is, 2 év után kuka lett a motor. Ezért szeretnék olyat venni ami gyárilag is jól mükszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!