Kezdőoldal » Otthon » Kert » A szomszéd kerítese probléma?

A szomszéd kerítese probléma?

Figyelt kérdés

Elég nagy problémánk van! Ikerházunk van és a hátsó ház a mienk! A szomszédunk kertje a mi udvarunkkal van egy vonalban! A bácsi tavasztól őszig kint van és minket les hogy mot csinálunk! Bikiniben egyszer mertem kimenni az udvaronra de 15 perc után inkább felöltöztem...

Nos a kerítés ramaty! De az ő oldala vagy is az ő kerítése a törvények szerint! Dölöngélő betonoszlopok vannak és kb 60 éves drótháló! 2 éve ígéri hogy megcsinálja! Tegnap párom felajánlaotta hogy végig mind a 40 métert megcsináljuk ebből a fa lamellás kerítéselemből ( cirka negyed millió)

Erre konkrétan majdnem lenyelte a páromat hogy meg ne próbáljuk! Le fogja árnyékolni az ö kertjét! ( max a felkelő nap)

Ezt én nem érzem korrektnak, de ez így nem marad! Mindenképp zárt lesz mert én még egy nyarat így nem csinálok végig!

Mi a véleményetek? Valakinek volt már hasonló ügye? Mit csináljunk? :(

2018. ápr. 10. 21:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Keritést mindig az csinál,akinek ez fontos,de a saját telkén

1.50 nem olyan magas ,hogy leárnyékolná a szomszéd telkét .

2018. ápr. 10. 21:22
 2/11 A kérdező kommentje:
Mi megcsinálnálni a saját pénzünkből, de ő akarja, ragaszkodik hozzá és nyitottra :(
2018. ápr. 10. 21:26
 3/11 anonim ***** válasza:
Kerten belül építhettek például egy pergolát, ehhez még engedély se kell. Arra meg 150cm magasan tesztek valami árnyékolót.
2018. ápr. 10. 21:45
 4/11 A kérdező kommentje:

Az a baj a pergolának ha az oldalára teszek valami anyagot az is csak max 2-3 m széles :/

42 m a kerítés, ilyen hosszan van kertje nekünk meg udvarunk :(

2018. ápr. 10. 21:57
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Csináltok a kerítése mellé egy saját kerítést és le van tudva. Az önkormányzatnál meg kell kérdezni, hogy milyen magas lehet és milyen előírások vannak rá, ha azt betartjátok, akkor nem tehet semmit.
2018. ápr. 10. 22:26
 6/11 anonim ***** válasza:
Nem tudnál feltenni egy rajzot? Vizualis tipus vagyok. Hátha megjön az ihlet.
2018. ápr. 10. 22:29
 7/11 anonim ***** válasza:
Már megszűnt az,hogy a keritésekhez engedély kell.Keritést az csinál,akinek ez fontos .Természetesen a saját telkére .
2018. ápr. 10. 22:34
 8/11 A kérdező kommentje:
Igazából én ezt tenném, hogy ő megcsinálja a kerítést ( betonoszlop drótháló) én meg 5 cm-rel arrégg a fa lamellás elemet zártszelvényhez rögzítem.. ha a törvény engedi! Itt az a gond hogy nem akarok harcolni és veszekedni mert tuti kiakad hogy ő megmondta hogy ne akkor miért huztuk fel... az első szomszéddal állandóak a viták mert állandóan begyujt a nyárikonyhájába (3m magas a kéménye és a gyerekszoba ablaka 8 méterre van ( nyáron a szememetet égeti...) és annyira belefáradtam... 3 éve építkeztünk de azon gondolkodunk hogy eladjuk...
2018. ápr. 10. 22:38
 9/11 anonim ***** válasza:
Saját telkedre olyan kerítést raksz amilyet akarsz. Hogy mindkét félnek jól legyen, egy nem túl magasnak számító 1,5 méter magas zárt kerítés megteszi. Engedély sem kell hozzá.
2018. ápr. 10. 22:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem biztos, én ahol lakom, kisváros, kertvárosi résznek van minősítve. Egy méterig lehet tömör, mind egy miből épül, az a feletti résznek 60%-ban átlátszónak kell lennie. Szintén szomszéd, csak vénasszony, én nem akarnám látni. Így meg nincs értelme megépíteni. Önkorinál érdeklődj, mik a lehetőségek.
2018. ápr. 10. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!