Fűnyíró olajcsere, mi maradt ki?
Megpróbáltam ma lecserélni az olajat a fűnyírómban.
Elvileg ilyen:
Az van ráírva, hogy 0.45L az olaj benne, a weboldalon egybként 600ml-et írnak, de mind1 is.
Elsőnek nem találtam hozzá a leeresztő csavart, így oldalra öntöttem ki, mert mindenki így mondta. Alig 1dl-t tudtam kiszedni belőle. Kicsit később rendben sikerült meglelni a leeresztő csavart, kicsavartam, nem folyt belőle semmi.
Picit beleöntöttem a beöntőnyíláson, az szépen ki is folyt, tehát a csavar stimmel.
Ismerősök szerint biztos kevés volt benne az olaj.
Oké, visszacsavartam és felöntöttem. A 0.6ml-es flakonból jó ha az 0.1l belement.
Nem értem, mi a gond? Mi az ami kimaradt?
Köszi.
Ezek szerint ez a gép új nálad.Van olyan hogy kiönteni is ott kell ahol a beöntés van .Nagyon elfogyott ebből az olaj akkor .Ebbe sokat nem is lehet ahogy a képet néztem .
Ami kimaradt,az a levegőszűrő tisztitása .Ez a motor tüdője .
Nah, de ha elfogyott volna az olaj, akkor nem csak 1decit tudtam volna beleönteni.
Még arra gondolok, hogy a sok tökölés miatt kihült az olaj. vagy kicsit hátra kellett volna döntenem. Esetleg tleg a gyertya levétel még kérdés, mert több helyen is írják, hogy kiszedik mikor leengedik az olajat.
Hát ha ennyi ment bele, akkor ennyi ment bele.
Mondjuk, közvetlenül használat után illik kiönteni, amikor nagyon híg, és fel vannak keveredve a szennyező anyagok.
Elöl az OHV feliratú dobozban is maradt nyilván egy kicsi olaj, nem sok. Nem tudom, ebből hogy lehet jól kiszedni a maradékot, én úgy szoktam, hogy kiöntés után a gépet hátradöntöm, a berántót meghúzom párszor, aztán még egyszer kiöntöm.
Az olajszintet úgy kell nézni, hogy a gép vízszintesen áll. Ha így csináltad, akkor minden szép, minden jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!