Az kinti földben tavalyról megmaradt, áttelelt vöröshagymákat meg lehet enni most?
A kertben kint maradtak a hagymák, ha jól értem, nem szedtétek fel valamiért.
Természetesen meg lehet enni, miért ne lehetne?
Én régebben piacra is termeltem úgy, hogy szeptember elején vetettem hagymamagot, és a fagyokig fejlődő hagymákat kint hagytam, aztán tavasszal szedtem a zöldhagymát.
Nem tudom, nálatok mekkorák a levelek, nálunk még várni kell egy kicsit, hogy igaziak legyenek. Most esetleg attól lehet más szaguk, hogy a márciusi fagyokban egyes anyagok más anyagokká bomlottak, és ezeket még nem dolgozta ki a hagyma szervezete.
Olyan rettenetes nagy hidegek nem voltak a télen, hogy elfagyjon a hagyma. Tehát ha elrothadtak egyesek, akkor az vagy betegség (pl. botritisz) miatt történt, vagy megrágta a belsejüket a hagymalégy lárvája.
(Gumónak pl. a krumpli meg a dália föld alatti részét nevezzük, a vöröshagyma klasszikus hagymás növény. Feltehetőleg pont a vöröshagymáról nevezték el a botanikában ezt a megvastagodott növényi részt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!