Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tavaly novemberben ültettünk...

Tavaly novemberben ültettünk egy osztrák feketefenyőt. Szerintetek mennyi idő múlva derül ki biztosan, hogy megmarad?

Figyelt kérdés
Eddig nem látok bajt. Kicsit már elkezdett terebélyesedni az alsóbb ágak főleg, viszont csak egy minimálisat nőtt. Öntözöm rendszeresen odafigyelek rá.
2018. márc. 23. 17:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha a hajtásvégeken új tűlevelek jelennek meg, az már biztató.
2018. márc. 23. 18:21
 2/12 anonim ***** válasza:

November óta nem nőhetett egy minimálisat sem. Esetleg ha Ausztráliában ültetted a fát vagy Dél-Amerikában.

Jelenleg még a karácsonyfának kivágott fenyők is szép zöldek, amik nem voltak túl sokat a lakásban. (Tegnap küldtem ki az enyémet a szeméttelepre, és olyan szép zöld volt, hogy simán el lehetett volna adni egy vödör földbe szúrva gyökeres fenyőnek.)

Ahogy írták is, ha elkezd hajtani pár hét múlva, az már jó jel.

2018. márc. 24. 07:23
 3/12 A kérdező kommentje:
Gyönyörű kis fa szerintem, nagyon féltem, meg elég drága is volt 6000 ft. Remélem megmarad, szeretnék majd még venni a kertbe egy ugyanilyet, és törpefenyőt is imádom az ilyeneket. Szerintem hangulatossá teszik az udvart.
2018. márc. 24. 12:50
 4/12 anonim ***** válasza:
ha a nyári kánikulában nem szárad ki, akkor megmarad
2018. márc. 25. 23:18
 5/12 A kérdező kommentje:
Öntözni fogom nyáron, de az idei telet elnézve nem valószínű, hogy kánikula lesz. Szerintem meglehetősen hideg nyár jön.
2018. márc. 26. 09:57
 6/12 A kérdező kommentje:
Még lenne egy kérdésem. Nekem az eladó azt mondta, hogy ültetés után minden héten egyszer meg kell locsolni a feketefenyőt. A szomszéd szerint meg nem kell csak nyáron. Most akkor kinek van igaza?
2018. márc. 26. 17:21
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha kötött talajod van, akkor a szomszédnak.

Nézd meg a földet, 10 cm mélyen még ragacsos sár (ott is, ahol nem öntözöd). De a gyökérzónában még 1 hónap múlva is garantáltan ragacsos sár lesz, meg talán 2 hónap múlva is. A heti öntözés nem tesz jót a fenyőnek.

2018. márc. 26. 17:26
 8/12 A kérdező kommentje:
Nem annyira kötött a talaj. Meg az eladó azt mondta, hogy zsákkal együtt kell elültentni, erre a szomszéd azt mondta, hogy ő mindig leveszi a zsákot.
2018. márc. 27. 11:44
 9/12 anonim ***** válasza:

Természetesen le kell venni a zsákot. Vigyázva, hogy a földlabda ne essen szét.

A zsákban nem érintkezik a talajjal a növény földlabdája.

Ha rajta marad, akkor kellhet tényleg a heti öntözés (most még azért nem), vagy az első nyáron még kevés is lehet, mert olyan egy darabig, mint a cserepes növény. Sima cserepes fenyő esetén se kellett volna eddig a heti öntözés.

2018. márc. 28. 05:17
 10/12 A kérdező kommentje:
De az eladó akkor miért mondott ilyeneket? Hát csak szakember, csak tudja miről beszél...
2018. márc. 28. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!