Döglődik az orchideám, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Van 2 orchideám és egyszer egy kicsit elhanyagoltam őket.
Nagyon kókadtak és ráncosak a leveleik,a virágaik lehullottak.
Mit tehetnék?,nagyon szeretném őket megmenteni mert imádom a virágokat.
2018. márc. 7. 21:57
1/3 anonim válasza:
Ha csak ráncosak a levelek, az még jó jel. Merítsd a cserepeket 1/2 órára szobahőmérsékletű vízbe, utána hagyd kicsepegni a vizet. A cserép lehetőleg ne legyen kaspóban, ha mégis úgy látszik jónak, akkor a kaspó aljában ne maradjon víz. Eközben ellenőrizni kell, hogy a gyökerek nem rohadtak-e, Ha ezt a vízbe áztatást hetente egyszer megismétled, akkor a levelek ráncossága el fog tűnni, ha a gyökerek nem rothadnak. Lényeges, hogy ne álljon vízben a gyökérzet. Ha rothadó gyökereket látsz, akkor azokat el kell távolítani, de mivel elhanyagolást írsz, ami feltehetően a kevés víz adagolást jelenti, ezért talán erről nincs szó. Ha a cserépen kívül vannak léggyökerek szabadon is, akkor azokat naponta finom vízpermettel lehet permetezni, ami a vízellátásnak a legjobb megoldása. A növényt szórt fény érje, tűző nap sose. Az elszáradt virágzati tengelyeket le lehet vágni, de a nedvdús részt rajta lehet hagyni a növényen.
2/3 anonim válasza:
Nekem a vízbe áztatás megölte az orchideáimat. Így én inkább azt tanácsolom, hogy úgy locsold a virágaidat ahogy az otthoni életkörülmények lehetősége szerint a legjobb lenne nekik. Lehet valakinél a cserepet vízbe áztatják, de van aki csak meglocsolja őket. Én locsolom őket, és az állott vizet eltávolítom. Minden reggel megspriccelem őket.
Most virágzik mind..
lásd:
ez csak az egyik a sokból.
3/3 anonim válasza:
Én is áztatni szoktam. Előző nap forralok vizet, ha szoba hőmérsékletre hűlt, akkor áztatom be 1 órára, persze nálam elég havonta, nyáron 1-2 hetente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!