Miért sárgul a dendrobium orchideám levele (képek lent)?
Figyelt kérdés
Épp most készül virágozni. Olvastam, hogy lombhullató, szóval ez természetes folyamat? Esetleg még arra gyanakszom, hogy kevés a páratartalom.
2017. nov. 28. 12:41
1/5 anonim válasza:
Ha leírod, hogy a levélcsúcsától indulva sárgul, akkor nem is kellett volna a fotó. Jó a tipped.
2/5 anonim válasza:
A természetes folyamat az lenne, ha az öreg levelek pusztulnának. A tetején mondjuk 10-12 sötétzöld levél, és lent meg az öregek.
Ez a sárgulás tápanyaghiánynak tűnik.
Esetleg túlöntözés esetén egy részleges gyökérpusztulás is tud ilyesmi tüneteket csinálni, mert hogy nem tudja a növény felvenni a szükséges anyagokat, hiába vannak ott.
A páratartalmat lehet mérni, nem tudsz kölcsönkérni valakitől egy hygrométert? Egyébként sem árt otthon egy ilyen, már 1000 Ft körül lehet venni.
3/5 A kérdező kommentje:
Van páratartalom mérő, az ilyen 50-60% között ingadozik. Szerintem nincs gyökérrothadásról szó, stabilan áll a cserépben, sőt az also lyukakon is jönnek ki a gyökerek. Tápozni nem szoktam ez igaz, akkor talán az lehet a gond,szerzek be tápot, hátha az segit a helyzeten.
2017. nov. 29. 10:38
4/5 anonim válasza:
Igen, valószínű.
A páratartalom lehetne több, de annyira azért nem alacsony, hogy ennyire rosszul nézzen ki miatta.
5/5 A kérdező kommentje:
Utána nézve nagyon gyanítom, hogy tápanyaghiány szóval vettem tápot és meg is kapta az első adagot :D
2017. nov. 29. 15:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!