Milyen gyorsan (lassan) dolgozik egy ilyen 4 késes ágaprító?
A tölcsért természetesen levenném, és nem állnék a csővel szemben. Tölcsérrel, ugye, csak egyenként lehetne beleügyeskedni az ágakat. Még így tölcsér nélkül is csak szétdarabolva mennek bele az ágak, szóval egyik ember darabol, a másik eteti a gépet.
2 cm-nél vastagabbakat nem tennék bele.
Szóval, mennyi idő lehet 1 átlagos gyümölcsfa metszési hulladékának, vagy 1 m3 gallynak az aprítása?
Aki szokta csinálni, az biztos le tudja osztani (fel tudja szorozni) a saját mennyiségét.
Köszönöm!
Akkor nem érdemes próbálkoznom.
Több m3 nyesedékem keletkezik ilyentájt, tehát még mindig jobban megéri a földön elégetni, mint hazafuvarozni és ledarálni.
Akárhogy is hirdeti,ha megnézed,csak 2 kés van!Az a 2,amit a lapos részen látsz. Az a felfele nyúló az csak gallytörő.
Nekem is van. Tetszik,mikor ráírják,hogy 2400,meg 2800 wattos! JA! Az enyémre is 2400 van írva,fogyasztásmérőbe dugva üresen 800~820 körül vesz fel,én még 940 fölé nem bírtam vinni,darálás közben sem.
Én németből behozott lomistól vettem 13 ezerért,ennyiért nagyon drága.
Gyümölcsfáknak a vízhajtásával haladsz,a többivel nem,főleg nem több m3-rel.
És bizony ha nincs segítséged,nagyon sokszor le kell hajolni egy~egy marék fáért.
Én konkrétan azért vettem,mert sok nyulam van---ezzel aprítom össze a kukorica szárat nekik.10 perc alatt van kb. tele egy talicska puttony.
A felfelé nyúló is kés, gallytörő kés. Ezt a fajtát nevezik 4 késesnek.
Nem akarom én ezt megvenni, de egy hasonlót vettem 20-ért gyümölcsdarálásra (cefrézésre).
Azért kérdeztem, hogy mi a tapasztalat, mert ha nem érdemes darálni, akkor feleslegesen nem rongálom az enyémet a gallyakkal, nem tűnik örökös darabnak.
Meg nem is itthon kellene használni, szóval cipelgetni kellene, amit szintén szerettem volna megúszni, ha úgy sincs értelme.
Köszönöm a választ!
(Jó dolog egy ilyen fogyasztásmérő, lehet, nekem is venni kellene.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!