Ágaprító mekkorára vág? (komposztba) Érdemes költeni rá, v elég, ha kézzel széttördelem a vékony ágakat?
Keresgéltem neten, de nem derül ki, mekkora darabok jönnek ki belőle, csak az, h mekkora átmérőjűt lehet beletenni.
Van mögöttünk egy kiserdő, így mindig tudok behozni vékony gallyakat, az elég, ha néhány centisre széttördelem?
Ami kijönne egy aprítóból, az milyen hosszú, és mekkora az átmérője?
A teljes komposztáló házilag készül, így ha nem muszáj, nem költenék ágaprítóra. (ha rákeresek, 30-tól 70 ezerig lehet kapni, az nagyon durva)
Én tavaly vettem egy német lomtalanításből származót a piacon,hosszas alkudozás után 45 euróért.
Nagyon szeretem,-mondjuk évek óta ácsingóztam rá.
A szilvafák,és az almák vízhajtásait,és az egyéb metszett ágakat,gallykat,és az összes szőlővesszőt ledaráltam,üsszesen kb. 4~5 nagy talicskányit.
Amire még nagyon jó volt,hogy -mivel van mindig egy malacom,néhány nyulam,a kévébe kötött kukoricaszárat egész télen daráltam nekik.
Egy kéve egy bő hétig elég volt.
A gallydarálék nagysága kb.az abrikter~forgács 4szerese,a kukoricaszárat kb. akkorára darálja,mint a hüvelykujj.
Én is vágyom nagyon egy ilyenre. Olcsót nem vennék, ahogy olvasgatom, egy olyan 60-100 ezer forintot rá kell költsek majd. (Jelenleg a fele van meg)
Nekem sok a fűnyesedékem, de már tavaly sem tettem bele a komposztba a metszóollóval apróra vágott gallydarabokat, mert nem bomlik re rendesen és nem tudtam használni a komposztot, csak úgy, hogy mélyre beástam az ágyás alá, de az baromi nagy munka. Inkább bedarálom a durvább dolgokat, akkor a kikapált növényekkel és fűnyesedékkel együtt bekomposztálódik a gallydarálék is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!