Kékfrankos, Irsai Olivér, Cserszegi fűszeres, Zalagyöngye, Pölöskei muskotály, Aletta, Hamburgi muskotály szőlőhöz milyen művelés és metszésmódot kell alkalmazni, és hogy hol tudnák olvasni erről?
Figyelt kérdés
2018. febr. 20. 13:16
1/3 anonim válasza:
Talán a Prohászka Ferenc,Szőlő és bor c. könyvében .
Olyan könyvet nem nagyon találsz ,ahol a régi,és az új szőlőfajtákról is írnak .
2/3 anonim válasza:
Ha nem találsz semmit, és minden fajtából csak egy pár tőke van, akkor mindent metssz félszálvesszőre. Azzal nem lehet nagyot tévedni. Nekem van vagy 100 tőke, legalább 15 fajta, és így minden terem. Már évtizedek óta.
Pl. a rövidcsap nem mindenhez jó, mert egyes szőlők, főleg csemegék az első 2-3 rügyön nem hoznak fürtöt.
A szálvesszőt meg nem mindegyik bírja erővel.
3/3 anonim válasza:
Ezek az infók manapság mind mind fenn vannak a neten. Példának oká(rt beütöttem hogy kékfrankos metszése. Hét nem megtaláltam 5 mésodperc múlva a választ? Azért ezt az egyet belinkelem a többit meg keresd meg te [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!