Érdemes mulcsfunkciós fűnyírót venni? Tényleg hasznos?
Figyelt kérdés
Nekem ez kicsit ellentmondásos. Hisz állítólag gereblyézni kell a gyepet, hogy tudjon szellőzni. Vagy ez tévhit? Ettől a mulcsfunkciótól nem éri hátrány?2010. jún. 8. 11:59
1/4 anonim válasza:
sztem reklámfogás. itthon zöldell a gyep és sose volt gereblyézve (persze a fűnyírónak van saját szedőzsákja)
2/4 anonim válasza:
A mulcsfunkciót csak akkor használd, ha sűrűn vágod a füvet, vagyis kevés lesz a levágott fű. Így apró fűszálak kerülnek a földre, ami nemhogy nem káros, de hasznos is a fűnek! (Tápanyagutánpótlás, komposzt, humusz.)
3/4 anonim válasza:
A gereblyézés és a gyepszellőztetés két külön dolog. De abban mindegyik előttem szólóval egyetértek, hogy a fűgyűjtőnek van haszna. Ha kevés a nyesedék hagyd a füvön elrothadni, tápanyag lesz belőle. Ha sok gyűjtsd össze, komposztáld és rakd a virágok, fák alá a földbe, vagy csak egyszerűen szórd a tövükhöz amint megérett.
A szellőztetés röviden abból áll, hogy az elhalt fűcsomókat, valamint a mohás felületeket egy az erre a célra kialakított "gereblyével", gyepszellőztetővel eltávolítjuk. A sima gereblyézés nem bántja fűcsomó tövét általában, inkább csak a lekaszált, nyírt fű összegyűjtésében segít.
Ha össze van mulcsozva a fű sokkal jobban komposztálódik és főleg gyorsabban.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2010. jún. 9. 08:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!