Milyen fűnyírót vegyünk?
Én használtam már elektromosat és benzineset is.
Az elektromossal az a gond hogy hosszabbító kell hozzá és amikor nyírod vele a füvet akkor rakosgatnod kell a kábelt hogy el ne vágja véletlenül a kasza. Beindítani egyszerűbb mint egy benzinest, egy gombot benyomsz, behúzod a kart és már megy is.
A benzinesnél szivatót kell nyomkodni és be kell rántani, nem indul mindig hidegen első rántásra. Mégis sokkal jobb mert akárhol tudsz vele füvet nyírni, mint ahogy az előző írta: mobilabb.
Egyhangúlag benzineset - csak kicsit jobb technikai érzék kell hozzá. Mivel nem mindenütt ideálisan egyenes a terep, jobban szeretem a hasonlót: (ez csak egy példa): [link]
A négykerekű fűnyírót a házad előtti 30-50 négyzetméternyi díszgyep nyírására lehet csak használni.
Az elektromos alapvetően jobb választás. Azon kívül, hogy olcsóbb (megvásárolni, karbantartani és üzemeltetni is), csendesebb is. Meg nem szmogszag lesz, hanem friss vágott fűszag, amikor kimentek a telekre, és nyírod. A zsinórral valóban küzdened kell, de ha a csatlakozási ponttól fokozatosan távolodva nyírsz (a távolodási irányra merőleges egyeneseket:) soha nem kell hozzányúlnod a zsinórhoz, és soha nem mész rá..:)
Ha sok fa, bokor van bent középen a telken, az megnehezíti a dolgodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!