Érdemes ezt a műveletet elvégezni?
Ha van olyan teljesen érett trágyád, amiben már nem nagyon látni növényi maradványokat, hanem virágföldszerű az egész, akkor megoldható.
Ha viszont még nem ennyire érett, akkor éget, vagy legalábbis erősen lassítja a növény fejlődését, így marad a műtrágya berotálása.
Szántani még most is lehet, amikor van egy kis fagy. Olyan tökéletes minőségű nem lesz, de hát mégiscsak a gép kínlódik, nem te...
Egy rokonom kertjét is 2 hete szántották, mert a szezonban elromlott a traki, amivel szántatni szokták, aztán meg bejött az esős idő.
Érett portrágya..2 éve volt utoljára trágyázva a kert tehát az sem túl nagy baj ha idén nem,majd csak jövőre lesz újraszórva..csak ugye ezt ősszel szoktuk csinálni hogy tavaszig lebomoljon a palántázásig és táplálja a növényeket,műtrágyát semmiképp nem használok.
Mindenesetre kipróbálom,aztán reméljük szépen fognak fejlődni a növények..☺
1. vagyok
Olvastam olyant, hogy a paradicsom palántáknak egy mély árok, abba friss lócitrom, erősen megáztatni, egy-két nap múlva kis föld rá, arra érett marhatrágya, arra föld és ebbe a palánta, A bomló lótrágya melegíti a gyökereket, javítja a növény korai fejlődését. Mire a gyökerek odaérnek megérik és táplálja a növényt. Ezt nem próbáltam ki (lehet, hogy az idén? de nincs ötletem, honnan szereznék annyi lócitromot), csak olvastam
Ezt kipróbálom,kiapadhatatlan forrásom van mindenféle trágyából..☺
Egy ideje kertészkedem,nem vagyok túlzottan jártas,olvastam én is annyi mindent,próbáltam is,volt ami bejött volt ami kevésbé,tény hogy a pet palackos és a ládás "önitató" eljárás kiváló eredményt hoz magvetéskor és a palánta kiültetéséig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!