Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mit csináljak még a gerberáimmal?

Mit csináljak még a gerberáimmal?

Figyelt kérdés
tavaly rengeteg pénzt költöttem rá vagyis nagyon sok tövet vettem, mert imádom őket és nagyon bánt így tönkre mennek! Azt mondták télen egy pincébe is nagyon jól el vannak , virágoznak ugyanúgy, ősszel amikor már olyan idő volt behoztam őket már két virágládába teljesen elpusztultak, és a többibe se sok élet van, elöszőr a leveli fehér foltosak lesznek majd elszárad az egész, vettem rá permetezőt , gombásodás, levélrozsdásodás meg csomó minden rá van írva azt használtam ahogy le van írva de mintha rosszabb lett volna, pedig jó ideig kínlódtam azzal is, utána olvastam, mi lehet a gond, semmi extrát nem találtam, azt leszámítva, hogy gerbera szereti a savas talajt, így most adtam neki tápoldatot savasat és 2 növény elkezdett helyre jönni, hozza a bimbót is végre majd meignt ugyanez ahogy egy picit nő a levél azonnal ez a fehér foltozás és elhal valakinek tippje mit csináljak még és mi lehet a gond? őszig gyönyörűek voltak 5-9 virág mindig volt rajtuk
2018. jan. 21. 06:46
 1/4 anonim ***** válasza:

Gerberán az "igazi" gerberát érted?

Aki azt mondta, hogy pincében rendesen virágoznak, annak többé egy szavát se hidd el.

Az lehet, hogy életben maradnak, de a virágzást nem szabad erőszakolni. Minél világosabb, hűvös hely, félszáraz tartás kell nekik.

Lehet, hogy túl meleg a hely, ehhez mérten túl sötét. Vagy túlöntözted.

Az ilyen állapotban lévő növényekre nem szabad tápoldatot tenni.

Hogy milyen az a savas tápoldat, azt el se tudom képzelni. De talajt savanyítani anélkül, hogy a pontos értéket tudnád, az megint csak egy felelőtlenség. Szerencséd van, hogy nem nyiffant ki az összes azonnal.

Feltehetőleg nem jó permetszert vettél, vagy nem jól használtad.

Olyant vegyél, ami lisztharmat elleni felszívódó szer. Pl. a Topas ilyen, és ampullás kiszerelésben is kapható. Gyógyszertárban veszel 20 Ft-ért egy injekciós fecskendőt egy vastag tűvel, azzal kiméred a szert, és egy ablakspriccelőben bekevered, permetezel.

2018. jan. 21. 16:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Mindent úgy használok, ahogy a flakonon van írva! Valószínű ez inkább penész, többet öntözöm, mint klne és nálunk viszonylag hideg van, most leállok a locsolással és rátettem öket a radiátorra, meglátjuk
2018. jan. 22. 06:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha elszáradt levélen van, az penész, ha élő levélen van, az lisztharmat.

Valószínűleg nem jó szert vettél rá. Ez nem olyan dolog, hogy valamit tegyünk rá, oszt jóvan. Lisztharmat elleni felszívódó szer kell.

Az jó, hogy visszafogod a túlöntözést.

A radiátor szerintem ki fogja nyírni, ha nem éri közben a nap.

2018. jan. 23. 07:43
 4/4 A kérdező kommentje:
ablabka vannak, annyi, hogy most kb 15 cm-vel hátrébb került! megnézem akkor másik gazdaboltba, itt csak ez van lisztharmatra és ilyen gombákra
2018. jan. 24. 06:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!